Pijlinktvis met tomatensaus en spaghetti

Bereidingswijze:

Sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. Tomaten in stukjes snijden.

De schoongemaakte pijlinktvis in ringen snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een braadpan verhitten en de pijlinktvis kort om en om bakken. Hittebron verlagen en de visbouillon, stukjes sjalot en tomaat erdoor roeren.

In ruim 45 minuten of iets langer, afhankelijk van de dikte van de pijlinktvis, gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van stooftijd de geperste knoflook erdoor roeren.

Spaghetti in ruim water met een snufje zout beetgaar koken en in een vergiet laten uitlekken. Vervolgens door de pijlinktvis met tomatensaus roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en over voorverwarmde borden verdelen. Met fijngeknipte bladselderij garneren.

Aanbevolen bieren: pilsner (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale, met milde smaak).

Toelichting:

Beer Barrel Merengue

Het nummer 'Beer Barrel Polka' inspireerde orkestleider en multi-instrumentalist Tito Puente (The King Of Latin Music) tot de 'Beer Barrel Merengue'. Hij heeft dit curieus getitelde nummer geregeld gespeeld. Puente was weergaloos op timbales en hij wist de gevarieerde Latijns-Amerikaanse ritmen steeds in zijn dynamische spel te integreren.

'Beer Barrel Merengue' staat op het album 'Cha Cha Cha At El Morocco', met live opnamen uit 1958. In hetzelfde jaar maakte Puente furore met het album 'Dance Mania'. Hij schreef ook composities en arrangementen voor tijdgenoten als trompettist en orkestleider Dizzy Gillespie. De compositie 'Oye Como Va' bezorgde Carlos Santana zelfs een wereldhit.

Tito Puente sleepte veel muzikale prijzen in de wacht, waaronder vier Grammy Awards. In 2003 werd hij voor zijn totale oeuvre postuum beloond met de Grammy Lifetime Achievement Award. Na het dansen op het ritme van de merengue zal het onderstaande gerechtje de smaakpapillen extra prikkelen.

Ingrediënten

500 gram pijlinktvis (calamar), schoongemaakt

2 sjalotjes

6 eetlepels pruimtomaten (pommodori), uit blik of pot

2 teentjes knoflook, uit de knijper

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

1,5 dl visbouillon

200 gram spaghetti

2 eetlepels fijngeknipte bladselderij

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Chateau Neubourg

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.