Pigeons And Peppers met Liefmans Goudenband

Bereidingswijze:

Pigeons-Peppers

Lindemans Framboise en de klassieker Liefmans Goudenband zijn twee bieren die zeer goed matchen met dit gerecht voor vier personen gemaakt door Han Hildago.

De duivenborstfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

Een mengsel van olie en boter in een koekenpan verhitten en de duivenborstfilets zo kort mogelijk om en om bakken. Uit de pan halen en in aluminiumfolie wikkelen.

Balsamico azijn en crème de cassis aan het bakvet toevoegen en goed roeren. Vervolgens de gevogelte bouillon erdoor roeren. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en laten afkoelen.

De gemengde sla vermengd met kleine tuinbonen of doperwtjes over borden verdelen. De duivenborstfilets in plakken snijden, over de sla verdelen en de saus erover lepelen. Naar smaak extra peper uit de molen over de duivenborstfilets verdelen.

Aanbevolen bieren: donker bier, licht bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8 vol%, frambozenbier. Liefmans Goudenband, de lichte zure toets en de licht zoete smaak combineren goed met de zachte smaak van de duivenborst in combinatie met de dressing.

Toelichting:

Het nummer ‘Pigeons And Peppers’ componeerde trompettist Mercer Ellington, de zoon van Duke Ellington, reeds op 18 jarige leeftijd. Dit nummer is regelmatig gespeeld door het orkest van Duke Ellington, met hoofdrollen voor klarinettist Barney Bigard en trompettist Cootie Williams.

Beide musici hebben dit nummer ook opgenomen voor hun albums ‘Clarinet Lament’ en ‘Cootie And The Boys From Harlem’. Mercer Ellington heeft verschillende orkesten geleid en had gedurende enkele jaren ook een vaste plaats in het orkest van zijn vader.

Na de dood van Duke Ellington in 1974 nam hij de taak van dirigent en muzikaal leider over. Tijdens toernees in Europa in 1975 en 1977 oogstte hij veel succes met het orkest. Begin jaren tachtig dirigeerde Mercer het orkest voor de succesvolle Broadway musical ‘Sophisticated Ladies’. Voor het orkest van Duke Ellington componeerde Mercer nummers als ‘Blue Serge’, ‘Azure’, ‘Black And Tan Phantasy’, ‘Moon Mist’ en niet te vergeten ‘Things Ain’t What They Used To Be’.

Ingrediënten

4 duivenborstfilets

6 eetlepels gekookte kleine tuinbonen of doperwtjes

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 eetlepels roomboter

2 eetlepels balsamico azijn

4 eetlepels crème de cassis

8 eetlepels gevogeltebouillon

75 gram gemengde sla, schoongemaakt

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Lindemans Framboise

Lindemans-Framboise

Liefmans Goudenband

Liefmans-Goudenband
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.