Oosterse hutspot met runderstoof

Bereidingswijze:

Runderstoof

Riblappen in stukjes snijden (sukadelappen kunnen eventueel aan een stuk blijven), kruiden met peper, zout en vijfsterrenpoeder en even door de bloem wentelen. Vervolgens op een hoog vuur samen met de uien aanbraden tot het gekarameliseerd is.

Afblussen met 2 flesjes Tripel bier bv. Hertog Jan (op kamertemperatuur!!!), sambal, spaans pepertje en de appelstroop. Citroengras kneuzen en in grove stukken snijden.

Laurier erbij en eventueel nog wat extra 5-sterrenpoeder naar smaak toevoegen. Daarna uurtje op het fornuis op een laag vuur stoven en nog eens 3 uur op lage temperatuur (ca. 120 graden) in de oven garen tot het meeste vocht verdampt is en er een smeuïge massa is ontstaan. Op smaak brengen met peper en zout.

Bereiding hutspot

Aardappelen, uien en wortelen opzetten met ruim gezouten water. Strooi er een half zakje nasikruiden bovenop. Koken tot alles gaar is (ca. 15-20 min.), afgieten, stampen met een klont boter en een scheut kookroom. Op smaak brengen met peper en zout.

Strooi er gesneden groen van selderij, koriander en lenteui over.

Toelichting:

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur kiezen we vandaag niet de beste gehaktbal of de lekkerste erwtensoep, maar gaan we voor een hele speciale hutspot. Willen jullie meer of minder uien? Extra gekruid? Of zeg je ‘Doe es effe normaal man’? Niets is minder waar met bijgaand multiculti Oosterse hutspot met runderstoof!

Luistertip:
Spice Girls - Spice up your life

Ingrediënten

1,5 kilo runder rib- of sukadelappen

3 el bloem

2 uien (gesnipperd)

1,5 el theelepels vijfsterrenpoeder (5-spices)

2 el appelstroop

2 laurierblaadjes

2 tl sambal

1 Spaanse peper

2 stengels citroengras

1 runderbouillontablet (evt. groente- of kippenbouillon)

2 flesjes tripel bier (660 ml) bv. Hertog Jan (of La Chouffe)

Klontje boter en een scheutje olie om in te braden

Zout en peper

Selderij, koriander, lenteui voor de garnering

VOOR DE HUTSPOT:

500 gram winterwortelen

300 gram uien (gesnipperd)

700 gram aardappels (iets bloemig)

1/2 zakje nasikruiden (Conimex)

1 dl kookroom

1 dl kookroom

Peper en zout

Bier

Hertog Jan - Arcener Tripel

Willem van Rooij – Culinair blogger - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Willem van Rooij – Culinair blogger

Freelance art director respons gedreven on- en offline communicatie. Actiemarketing. Ongevaarlijke gek. Britpopper. Newsjacker. Culinair blogger & storyteller

'Ik neem je mee op avontuur'

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.