Nieuwe haring met appel en selderij
Bereidingswijze:

In een mengkom de appel, bleekselderij of knolselderij en mayonaise goed mengen.
Op smaak brengen met peper en zout en over schaaltjes of kleine dessertborden verdelen. De haringen in gelijkmatige plakjes snijden en op de salade plaatsen.
Met kleine kappertjes en fijngeknipte verse bieslook garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), een milde variant zoals bijvoorbeeld Session IPA tussen 3 en 5 vol%.
Toelichting:
Zodra de Hollandse Nieuwe op de markt is, kun je van de ene haringparty naar de andere. Het is een feest voor de ware visliefhebbers. Traditioneel wordt op deze party's nog vaak korenwijn geschonken. Waarom? Een verfrissend glas speciaalbier combineert minstens zo goed.
Ingrediƫnten
2 nieuwe haringen, schoongemaakt
4 eetlepels zoetzure appel, geschild, in piepkleine blokjes
4 eetlepels bleekselderij of knolselderij, in flinterdunne reepjes of piepkleine blokjes
4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
2 eetlepels kleine kappertjes
peper uit de molen en zout naar smaak
Bier
Hertog Jan Weizener


~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~
Han Hidalgo – Biercuisine
Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten
Harmonieert bier en spijs op een jazzy way