Meloen met fruit voor de Beer Drinking Woman

Bereidingswijze:

Meloen met fruit, een fris en lekker recept van Han Hidalgo

De meloenen halveren en de zaadlijst en zaadjes verwijderen.
Met een speciaal lepeltje zoveel mogelijk bolletjes uit de meloen steken.
De peer schillen, klokhuis verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden.
De ontpitte en geschilde mango in gelijkmatige blokjes snijden.
De druiven halveren.
Het fruit over de uitgeholde meloenen verdelen en met koud witbier of blond honingbier opvullen.
Met een klein takje verse citroenmelisse of munt garneren.

Toelichting:

Bier heeft blueszanger en pianist Memphis Slim, ook bekend als John 'Peter' Chatman geïnspireerd tot menige meeslepende vertolking van 'Beer Drinking Woman', met passages als: 'I walked into a beer tavern, to give a girl a nice time, I had forty-five dollars when I enter, when I left I had one dime'.

Dit nummer was samen met 'Grinder Man' een grote hit aan het begin van de jaren veertig. In de loop der jaren is dit nummer vaak uitgebracht op verschillende albums van Memphis Slim, zoals 'Blues At Midnight' uit 2000.

Slim is sterk beïnvloed door Roosevelt Sykes en in de jaren dertig bevestigde hij zijn reputatie als befaamd barrelhousepianist met talloze aanstekelijke teksten. In het begin van de jaren zestig was hij regelmatig op tournee in Europa met blueslegende Willie Dixon. Hun optredens in Parijs spreken nog steeds tot de verbeelding van velen..

Ingrediënten

2 kleine Cantaloupe of Galia meloenen

1 rijpe peer

6 eetlepels verse ananas, in blokjes

1 halve, ontpitte en geschilde mango

8 tot 10 ontpitte witte druiven

2 flesjes koud witbier van 30 of 33 cl

4 kleine takjes verse citroenmelisse of munt

Bier

SNAB - Koning Honing

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.