Koude appel-komkommersoep met munt

Bereidingswijze:

komkommer-soep-koud-appel-munt

Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotten.

Doe de komkommer met de bouillon in een pan en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken. Snijd het klokhuis uit de appel, snijd de appel in blokjes en voeg toe aan de komkommersoep. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur. Snijd de helft van de munt fijn en voeg deze toe.

Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de crème fraîche erdoor en laat de soep in ongeveer 2 uur in de koelkast koud worden.

Serveer de soep in glaasjes en garneer met een blaadje van de munt.

Toelichting:

Het romige, volmondige en zoetige van deze komkommer soep is in contrast met het zure en het droge van de saison. De komkommer en appel passen daarom beide goed bij het bier.

Deze bier & spijs combinatie kost je 20 minuten qua bereiding, daarnaast moet je ook 2 uurtjes geduld hebben voor je kunt serveren. De moeilijkheidsgraad is 1,5 en het recept is op basis van 4 personen.

Vergeet de extra benodigdheden niet: staafmixer of keukenmachine

Ingrediënten

2 Sjalotten

1 Komkommer

25 ml olijfolie

500 ml groentebouillon

2 Granny Smith appels

3 takjes verse munt

150 gram crème fraîche

50 ml bier weizener

Bier

Maximus Saison

Arvid Bergström – Koken met Krullen - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Arvid Bergström – Koken met Krullen

Arvid Bergström is gediplomeerd biersommelier. De Hagenees is chefkok en combineert heerlijke gerechten met uiteenlopende bierstijlen. Zijn vertelwijze maakt je hongerig en dorstig.

Proost! en eet smakelijk.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.