Han’s heerlijke recept: Hot Dog And A Beer

Bereidingswijze:

Hot Dog

De preiringetjes beetgaar koken en laten afkoelen. De sjalotjes schillen en in stukje snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Hittebron verlagen en de grove mosterd, gevogelte fond en het bier erdoor roeren. Gedurende 2 tot 3 minuten al roerende verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

De knakworsten kort in water, dat net tegen de kook aan is, wellen en vervolgens laten afkoelen. De knakworsten kunnen na het wellen ook kort op de grillpan of op de barbecue worden gelegd voor een intensere smaak. Open snijden en met de mosterd- en biersaus vullen. Met preiringetjes garneren.

Een goed gekoeld glas pils, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol% of milde IPA (India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%, (niet te zwaar gehopt) erbij serveren.

Toelichting:

Harmonicaspeler William Clarke wist soul jazz en swing op een speelse manier te verwerken in zijn vele hartstochtelijke blues vertolkingen. Hij begon aanvankelijk als gitarist, maar beïnvloed door harmonicaspelers als George 'Harmonica' Smith, Little Walter en Junior Wells ging hij zich vooral toeleggen op de versterkte mondharmonica.

Met 'Must Be Jelly' won Clarke de Handy Award For Blues Song Of The Year. Zijn komaf en strijd om te overleven steekt hij niet onder stoelen of banken, getuige meeslepende nummers als 'Gambling For The Bread' en 'Pawnshop Bound'. Clarke moet wel een liefhebber van bier zijn geweest, want op het in 2010 weer uitgebrachte album 'Tip Of The Top' vinden we naast het nummer 'Hot Dog And A Beer' ook het nummer 'Drinkin' Beer'. Zijn compositie 'Blowin' Like Hell' uit 1990 is nog steeds een topper in zijn veelzijdige repertoire.

Clarke die in 1996 is overleden, rekende jazzorganisten als Jack McDuff en Jimmy McGriff vanwege hun krachtige, explosieve geluid ook tot zijn grote voorbeelden.

Ingrediënten

8 (runder)knakworsten, bio kwaliteit

2 sjalotjes

8 eetlepels preiringetjes

2 eetlepels grove mosterd

2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

4 eetlepels gevogelte fond

6 tot 8 eetlepels blond bier, tussen 5 en 7 vol%

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Brand Ongefilterd

Brand Ongefilterd
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.