Han Hidalgo’s Ping Pong Beer

Bereidingswijze:

Ping Pong Beer

In een mengkom de verse roomkaas met knoflook uit de knijper en fijngeknipte bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

De flespompoen schillen en de zaadlijst en zaadjes uit de pompoen verwijderen. Sjalotje schillen en in stukjes snijden. Flespompoen en courgette raspen. In een mengkom doen en de stukjes sjalot, ei en bloem erdoor roeren. In de koelkast 1 uur laten opstijven.

Koekjes van dit mengsel vormen. Olie in een koekenpan verwarmen en de koekjes om en om bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk serveren met het mengsel van de roomkaas.

Een goed gekoeld glas witbier of Weizen of Blond bier tussen 6 en 8 vol% zorgt voor een verfrissende toets bij dit voorgerechtje.

Toelichting:

Trompettist Donald Byrd heeft bij de samenstelling van zijn groepen altijd een fijne neus gehad voor de beste musici. Dat geldt ook voor de opnamen die oorspronkelijk werden uitgebracht op het album 'The Soul Of Jazz Percussion' uit 1960.

In 'Ping Pong Beer' horen we naast baritonsaxofonist Pepper Adams een van de toonaangevende ritmesecties uit die tijd: pianist Bill Evans, bassist Paul Chambers en drummer Philly Joe Jones. In de periode 1959-1962 hebben Byrd en Adams, beiden afkomstig uit Detroit, intensief samengewerkt. Een muzikaal hoogtepunt vormen de vier albums die samen zijn heruitgebracht onder de naam 'The Complete Blue Note Donald Byrd-Pepper Adams Sessions’ met opnamen uit 1958-1961. Voor de liefhebbers van de hardbop zijn dit indrukwekkende voorbeelden van de dynamiek van deze stijl.

Ingrediënten

300 gram flespompoen (butternut) of andere soort pompoen

1 kleine courgette

1 ei

1 sjalotje

2 eetlepels bloem

6 eetlepelse roomkaas

1 teentje knoflook, uit de knijper

1 eetlepel fijngeknipte bieslook

zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Saens Blond

Saens Blond
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.