Han Hidalgo trakteert op Hamburger Rag

Bereidingswijze:

Han Hidalgo - Hamburger

De rundertartaartjes met 2 eetlepels olie bestrijken, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
De donkere rozijntjes in 1dl Westmalle Trappist Dubbel of vergelijkbare dubbel wellen. Dit bier zorgt voor een extra fijne smaak.
Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes rode ui kort roerbakken.
Gewelde rozijntjes en bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de Worcestershire saus erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
De rundertartaartjes op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue kort lichtbruin roosteren.
De binnenkant van de bolletjes zeer kort roosteren. Met de rundertartaartjes, saus en een stukje blauwaderkaas serveren en op een bedje van rucola serveren. Met kerstomaatjes garneren.
Een licht gekoeld Westmalle Trappist Dubbel of een andere vergelijkbaar donker bier erbij serveren.

Toelichting:

Het vrolijke nummer ‘Hamburger Rag’ van The New Orleaners uit 2001 nodigt uit tot menig frivool danspasje. Deze gelegenheidsformatie toerde in 2001 in de Verenigde Staten van Amerika en bracht tijdens de reis naast ‘Hamburger Rag’, ook nummers als ‘Coffee Grinder’, ‘Dixee-Jubilee’en ‘Just A Closer Walk With Thee’ ten gehore.

Op piano horen we Dr. Ed Kaizer, die bekend staat om zijn aansprekende improvisaties van bekende nummers van J.S. Bach en hedendaagse interpretaties van ragtime composities. Klarinettist Peter Ettrup Larsen, trompettist Flemming Therkildsen en trombonist Rolf Mandix voelen de sfeer van dit nummer goed aan met hun levendige improvisaties.

Ingrediënten

4 rundertartaartjes

2 kleine rode uien, geschild en in stukjes

2 eetlepels donkere rozijntjes

2 eetlepels Worcestershire saus

4 eetlepels zonnebloemolie

1,5 dl gevogelte- of runderbouillon

75 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Blue d’Auvergne

50 gram rucola, gewassen

4 witte of bruine bolletjes

8 kerstomaatjes

1 dl Westmalle Trappist Dubbel of vergelijkbaar donker bier

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Westmalle dubbel

Westmalle dubbel
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.