Han Hidalgo brengt je in hogere sferen met Blues And Beer

Bereidingswijze:

De kipfilets halveren en met een speciaal vormpje gelijkmatige rondjes uitsteken.
In een mengkom 4 eetlepels olie mengen met vers limoen- of citroensap en de rondjes kipfilet gedurende 2 uur marineren. Af en toe omkeren.
Sjalotje schillen en in stukjes snijden. Aubergine schillen en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de blokjes aubergine en stukjes sjalot roerbakken.

Hittebron op de laagste stand zetten, gevogelte- of groentenfond, milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper toevoegen en met de deksel op de pan 15 minuten stoven. Na de stooftijd met een vork fijnmaken en op smaak brengen met peper en zout.
Rondjes kipfilet met keukenpapier deppen en op een grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue om en om grillen. De auberginepuree over de rondjes kipfilet verdelen en met granaatappelpitjes garneren.

Een goed gekoeld glas Duvel erbij drinken. Dit fruitige en verfrissende bier combineert goed met smaak van de gerilde kip en de milde kerriepoeder.

Dit recept is voor vier personen.

Toelichting:

Blues And Beer - Kip met auberginepuree en milde kerrie

De sfeervolle opening van ‘Blues And Beer’ wordt gevolgd door het opwekkend geluid van de harmonica. Dit nummer maakt deel uit van de gelijknamige cd uit 1997, waarop Griff en Hal Moore op harmonica de belangrijkste solisten zijn.

Zanger Griff, die afwisselend op gitaar en keyboard is te horen, is voortdurend bezig om blues, pop en rock in zijn vertolkingen te verwerken. Veel waardering was er voor zijn compositie ‘Savannah In The Rain’. Griff heeft ook succes gehad met nummers als ‘Prison Of Love’, ‘Let M Down Easy’ en ‘Fool’s Paradise’. Op het label Ripete zijn in de afgelopen jaren verschillende cd’s van Griff uitgebracht, waaronder de succesvolle cd ‘Painted Blue II’ uit 2007.

Ingrediënten

400 tot 500 gram kipfilet, bio kwaliteit

1 kleine langwerpige aubergine

1 sjalotje

1 teentje knoflook, uit de knijper

2 theelepels milde kerriepoeder

6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

8 eetlepels gevogelte- of groentenfond

2 eetlepels vers limoen- of citroensap

4 eetlepels granaatappelpitjes

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Duvel

Duvel
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.