Gegrilde flespompoen met kastanjechampignons

Bereidingswijze:

Gegrilde flespompoen met kastanjechampignons

De dadels in flinterdunne stukjes snijden. In een mengkom doen en in het bier gedurende 1 tot 2 uur wellen.

De ui schillen en in blokjes snijden. Na het wellen van de stukjes dadel 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui goudgeel bakken. Stukjes dadel en het restant van het bier toevoegen, hittebron verlagen en gedurende 10 minuten stoven.

Naar smaak extra bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en in de pan laten afkoelen. Het bovenste gedeelte van de flespompoen gebruiken, waarin geen zaadjes zitten. Schillen en in plakken van 0,5 cm snijden.

Met een speciaal vormpje rondjes eruit steken. De rondjes zo kort mogelijk beetgaar koken en laten afkoelen. De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in niet te dunne plakjes snijden. Flespompoen en kastanjechampignons met 2 eetlepels olie bestrijken en op een grillpan aan beide kanten zo kort mogelijk roosteren.
Met de dadel- en uiencompote en blokjes Duits & Lauret kaas (of pittig belegen kaas) serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Duits & Lauret Dubbelbock (www.duitslauret.com)

Voor meer recepten met bockbier en andere soorten bier www.biercuisine.nl

Toelichting:

Dit gerecht voor vier personen is een aanrader voor als de bladeren van de bomen vallen.

Ingrediënten

300 gram flespompoen, bovenste gedeelte

100 gram kastanjechampignons

1 middelgrote ui

4 ontpitte dadels

200 gram Duits & Lauret kaas of pittig belegen kaas, in blokjes

4 eetlepels zonnebloemolie

8 eetlepels Duits & Lauret Dubbelbock

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Duits en Lauret Dubbelbock

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.