Garnalen met mangosalsa

Bereidingswijze:

Het bier met 3 eetlepels olie met een staafmixer mengen. De halve mango schillen, pit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes mango samen met de blokjes komkommer, rode ui en rode paprika in een mengkom doen en de dressing erover verdelen. Gedurende 2 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. Uit de koelkast halen en de milde chilisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De schoongemaakte garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de garnalen om en om bakken. Tegen het einde van de baktijd knoflook uit de knijper al roerende erbij doen. Over voorverwarmde borden met de mangosalsa verdelen en met gemengde sla garneren. Een goed gekoeld glas witbier of Weissbier erbij serveren. Verfrissend bij de mangosalsa in combinatie met de smaak van de gebakken garnalen.

(foto: Joris Luyten)

Toelichting:

Johnny Bayou A Beer

The Zydeco Dots, ook bekend onder de naam The Dots, verkeren in een vrolijke, uitgelaten stemming in de vertolking van 'Johnny Bayou A Beer'. Dit nummer komt samen met het nummer 'Boudin Man' voor op de cd 'Tribute To Clif' uit 2000. Clif verwijst ongetwijfeld naar de vermaarde zydeco accordeonist Clifton Chenier ('The King Of Zydeco'), die ook deel heeft uitgemaakt van The Dots, naast andere bekende accordeonisten zoals Pierre Blanchard, Leon Sam en Lil Jabo. De levendigheid van hun vele speelse interpretaties staat ook centraal in hun laatste cd 'Never Walked Away' uit 2008. Deze groep is erin geslaagd om de zydeco en cajun muziek, die oorspronkelijk afkomstig is uit het zuiden van Louisiana, ook populair te maken in Houston en omgeving. In de nabijheid van een 'bayou' op een mooie, zwoele zomerse dag, zal een gerechtje verrijkt met cajunkruiden en met dit nummer op de achtergrond tot aangename verkoeling leiden.

Ingrediƫnten

Voor vier personen:

500 gram grote garnalen, schoongemaakt

1 kleine, halve mango

4 eetlepels blokjes komkommer

4 eetlepels blokjes rode ui

4 eetlepels blokjes rode paprika

2 teentjes knoflook, uit de knijper

2 theelepels milde chilisaus

6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

8 eetlepels witbier of Weissbier

50 gram gemengde sla

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.