Cornet Chop Suey vol knapperige groenten, lekker met een Weisse

Bereidingswijze:

Cornet Chop Suey van Han Hidalgo

Voor vier personen:
Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de schoongemaakte grote garnalen roerbakken. Na het roerbakken de plakjes knoflook toevoegen en nog kort al roerende verwarmen. Naar smaak een fijngesneden Spaans pepertje erdoor roeren (optie).

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en alle groenten, met uitzondering van de knoflook, kort roerbakken.
Bouillon toevoegen, goed omscheppen en de lichtzoete sojasaus erdoor roeren.
De gewokte groenten over voorverwarmde borden verdelen en de grote garnalen erop plaatsen. Met droog gekookte witte rijst of mihoen serveren.

Een goed gekoeld glas niet te zwaar gehopte pilsener, witbier of Weissbier erbij serveren. De verfrissende smaak van het bier komt goed tot z’n recht met de knapperige groenten in combinatie met de sojasaus en de grote garnalen met een vleugje knoflook.

Toelichting:

Het vrolijke nummer ‘Cornet Chop Suey’ is vooral bekend geworden door de schitterende vertolking van trompettist Louis Armstrong, die dit nummer componeerde. Trompettist en kornettist Ruby Braff, die sterk is beïnvloed door Louis Armstrong en Bix Beiderbecke, zorgt voor een sprankelende opening van ‘Cornet Chop Suey’. Dit nummer is opgenomen in 1991.

Gitarist Howard Alden, bassist Frank Tate, klarinettist Ken Peplowski en drummer Ronald Zito ondersteunen Braff op puike wijze. Het album ‘Bravoura Eloquence’ geeft een goed overzicht van het melodieuze en lyrische spel van Ruby Braff die in 2003 is overleden. Een van de beste jazz kornettisten, die de na-oorlogse jazz heeft voortgebracht

Ingrediënten

500 gram grote garnalen, geschild en darmkanaal verwijderd

1 middelgrote ui, in dunne reepjes

100 gram verse peultjes

1 halve kleine (winter)wortel, in rondjes of plakjes

1 halve rode paprika, zonder zaadlijst en zaadjes, in dunne repen

100 gram zwarte Chinese champignons, in pot of blik, gehalveerd

1 eetlepel verse gember, geschild en in reepjes

50 gram verse taugé

2 tenen knoflook, geschild en in dunne plakjes

3 eetlepels lichtzoete sojasaus

1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon

6 eetlepels zonnebloemolie

1 klein Spaans pepertje, zonder zaadjes, in flinterdunne reepjes (optie)

Bier

Weihenstephan Hefe Weissbier

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.