Chocolademousse variatie

Bereidingswijze:

Breek de verschillende soorten chocolade. Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten au bain-marie smelten in een kom bovenop een pan heet water. Roer af en toe. Neem de kom van de pan. En doe dit voor elke soort chocolade apart.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop het eiwit met de helft van de suiker met een mixer totdat het schuim stijf is. Doe de slagroom in een ruime kom en klop de slagroom in 3 minuten stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker door de eidooiers. Splits het ei-mengel in drie delen en doe het in de 3 kommen.

Doe het volgende ook weer in drie keer, voor elke soort chocolade. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel het door de slagroom. Spatel het eiwit snel en luchtig in delen door het chocolademengsel. Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes. Dek deze af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Toelichting:

Met dit recept maak je overheerlijke chocolademousse met witte chocolade, melkchocolade, pure chocolade en bier van Brouwerij Ramses, een IPA welteverstaan. Met dit recept maak je voldoende mousse voor 6 personen in ongeveer 20 minuutjes. De moeilijkheidsgraad van dit dessert is 2,5. Vergeet ook niet minimaal 6 kommen van 100 tot 150 ml klaar te zetten.

Je kunt nu zes verschillende combinaties proberen! Den Dorstige Tijger past beter bij de pure chocolade, terwijl de witte en melkchocolademousse beter zal matchen met het Tarwebier van Jopen. Wat is jouw favoriete combinatie?

Ingrediënten

100 gram pure chocolade met 70-75% cacao

100 gram melk chocolade met 35-40% cacao

100 gram witte chocolade

3 eieren

75 gram kristalsuiker

300 gram slagroom

Bier

Malle Babbe

Arvid Bergström – Koken met Krullen - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Arvid Bergström – Koken met Krullen

Arvid Bergström is gediplomeerd biersommelier. De Hagenees is chefkok en combineert heerlijke gerechten met uiteenlopende bierstijlen. Zijn vertelwijze maakt je hongerig en dorstig.

Proost! en eet smakelijk.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.