Boudin and Beer – bloedworst met rozijntjes en uitjes

Bereidingswijze:

Boudin and beer

Rozijntjes gedurende 2 uur in een mengkom in het bier wellen.

Sjalotjes of rode ui schillen en in stukjes of blokjes snijden.

Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de stukjes ui roerbakken.

Gewelde rozijntjes, de rest van het bier, de fond en appel- of perenstroop erdoor roeren en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen.

De plakken bloedworst met weinig bloem bestuiven en om en om bakken in drie eetlepels olie. Serveren met de saus van ui en rozijntjes en met gehalveerde, ontpitte witte druiven garneren.

Een goed gekoeld glas bockbier (met een aangenaam licht zoetje) of donker bier (bijvoorbeeld dubbel) tussen 6 en 8 vol% erbij serveren. Het bier ondersteunt de zoetige smaak van de saus in combinatie met de zachte smaak van de bloedworst.

Toelichting:

'A six pack of beer and a pound of boudin. That's the traditional Cajun seven-course meal'. Niet alleen Dora en haar 'Badboyz' moeten hieraan gedacht hebben in hun vertolking van 'Boudin And Beer', maar ook veel andere musici uit de cajun en zydeco scene.

Adoria Jenkins, beter bekend onder haar artiestennaam 'Dora' en 'The Accordion Queen', heeft 'Boudin And Beer' in 2001 opgenomen. Een even uitbundige en ritmische versie van 'Boudin And Beer', die door het aanstekelijke ritme tot frivole danspasjes uitnodigt, is uitgevoerd door de bekende groep 'Zydeco Force', met de virtuoze accordeonist Jeffery Broussard.

Met zijn band 'The Creole Cowboys' heeft Broussard de afgelopen jaren veel succes geoogst tijdens tournees in Amerika en op de vele cajun- en zydeco festivals.

Ingrediƫnten

8 plakken bloedworst, bio kwaliteit

2 sjalotjes of 1 kleine rode ui

50 gram rozijntjes

1 eetlepel appel- of perenstroop

8 eetlepels gevogelte- of runderfond

5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

1 dl bockbier of donker bier tussen 6 en 8%

8 ontpitte witte druiven

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Hertog Jan Bockbier

Hertog Jan Bockbier
Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.