Biercuisine met Han Hidalgo: Beer Case Blues

Bereidingswijze:

Beer Case Blues van Han Hidalgo

Lente-ui met gerookte zalm en kappertjes

De lente-uien of dunne preitjes halveren en met een snufje zout beetgaar koken. De mayonaise mengen met het fijngehakte ei, fijngeknipte verse bieslook en 1 eetlepel kappertjes. Op smaak brengen met peper en zout.

De lente-uien of dunne preitjes op borden rangschikken en de gerookte zalmfilet, gemengde mayonaise en 1 eetlepel kappertjes erover verdelen.
Aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol %, India Pale Ale (IPA), niet te zwaar gehopt tussen 5 en 7 vol%.

Toelichting:

Pianist Art Hodes verkeert in een vrolijke stemming in 'Beer Case Blues', opgenomen in 1951 en in 1999 heruitgebracht op het album 'Parlor Social'. Hodes wordt hier begeleid door drummer Buddy Smith. Voor hij in 1941 met een eigen orkest begon, werkte hij geregeld samen met musici als Wingy Manone, Muggsy Spanier en Joe Marsala.
Behalve optredens met onder anderen Wallace Davenport en Wild Bill Davison is Hodes in de jaren zeventig en tachtig op diverse albums als solist te horen. Zijn biografie 'Hot Man: The Life Of Art Hodes', geeft een goed overzicht van zijn leven als jazzmusicus, uitgever en docent. In een van de hoofdstukken beschrijft hij op indringende wijze zijn bewondering voor musici als Louis Armstrong en voor een van zijn grote voorbeelden, pianist Earl Hines, over wie hij opmerkt: 'The first time I heard Earl Hines, it made me want to take my hands and throw them in the lake.'

Ingrediƫnten

4 lente-uien of 2 dunne preitjes

200 gram gerookte zalmfilet

4 eetlepels mayonaise, bio kwaliteit of zelf gemaakt

1 hardgekookt ei, fijngehakt

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Brand IPA

Brand IPA

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.