Beer: Varkensfilet uit de wok met broccoli en peultjes

Bereidingswijze:

Lente-uitje in ringetjes snijden. De broccoliroosjes en verse peultjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en af laten koelen.

Varkensfilet of varkenshaas in gelijkmatige plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes varkenshaas roerbakken

Bouillon, sojasaus, broccoli, ringetjes lente-ui en knoflook uit de knijper toevoegen en al roerende goed verwarmen. Tegen het einde van het wokken de gestoomde broccoliroosjes en peultjes toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Serveren met mihoen, rijstvermicelli of drooggekookte witte rijst. Een goed gekoeld glas pils, witbier, Weizen, amber, blond bier tussen 5 en 7 vol% erbij serveren.

Toelichting:

Trompettist Jack Walrath heeft 'Beer' in 1961 opgenomen. Naast Walrath horen we Ricky Ford op tenorsax, Michael Cochrane op piano, Cameron Brown op bas en Mike Clark op drums.

Dit nummer komt ook voor op het album 'Hi Jinx' van Jack Walrath uit 1994. Een treffende typering van het spel van Walrath is afkomstig van criticus Chip Stern in Musician Magazine: 'His playing has the articulate sarcasm of a Lee Morgan, his writing reflects the eclecticism and bravura of his former mentor Charles Mingus.’

Als muzikaal leider van de Mingus Dynasty en de Charles Mingus Big Band heeft Walrath de herinnering aan de dynamische muziek van Charles Mingus steeds levendig weten te houden. Met zijn kwintet oogstte Walrath in 2008 op tournee door Italië succes met het programma The Spirit Of Mingus. Op dit moment is hij bezig een boek samen te stellen over zijn muzikale belevenissen met Charles Mingus.

Ingrediënten

500 gram varkensfilet of varkenshaas, bio kwaliteit

1 lente-uitje

200 gram broccoliroosjes

150 gram verse peultjes

2 eetlepels sojasaus, zoet

2 teentjes knoflook, uit de knijper

2 teentjes knoflook, uit de knijper

4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bier

Othmar Weizen

Han Hidalgo – Biercuisine - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Han Hidalgo – Biercuisine

Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten

Harmonieert bier en spijs op een jazzy way

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.