Beenham met tuinerwtenpuree door Han Hidalgo
Bereidingswijze:

De tuinerwten uit de diepvries ontdooien.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.
Olie in een koekenpan verwarmen en stukjes sjalot roerbakken. \
Tuinerwten en bouillon erbij doen en gedurende 20 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen.
Iets laten afkoelen, in een blender of keukenmachine pureren en eventueel zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Over de plakjes beenham verdelen en in de vorm van een envelopje of een andere vorm oprollen.
Met gemengde sla serveren en met een klein takje rozemarijn garneren.
Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (IPA), niet te zwaar gehopt.
Toelichting:
'Gimme a pigfoot and a bottle of gin, Move me, cause I'm in my sin, Gimme a pigfoot and a bottle of beer', aldus het laatste deel van het populaire lied 'Gimme A Pigfoot And A Bottle Of Beer'. Dit nummer is vaak vertolkt door zangeressen als de legendarische Bessie Smith, Billie Holiday, Anita O'Day, Abbey Lincoln, Cleo Laine, Nina Simone en niet te vergeten Diana Ross.
Met haar warme en gepolijste stem zorgt Diana Ross voor een schitterende vertolking van dit nummer op haar succesvolle cd 'Stolen Moments: The Lady Sings Jazz & Blues', opgenomen in 1992 en in 1993 uitgebracht door Motown. Deze cd is door Diana Ross opgedragen aan één van haar grote voorbeelden, namelijk Billie Holiday. Diana Ross wordt begeleid door onder meer de trompettisten Roy Hargrove en Jon Faddis en bassist Ron Carter.
Ingrediënten
8 plakjes licht gerookte beenham, bio kwaliteit
2 sjalotjes
200 gram tuinerwten, vers of uit diepvries
1,5 dl gevogelte- of groentebouillon
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
50 gram gemengde sla
4 kleine takjes rozemarijn
peper uit de molen en zout naar smaak
Bier
Bruut - Eigenweiss


~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~
Han Hidalgo – Biercuisine
Han Hidalgo is op de eerste plaats bierliefhebber, voor wie de beleving van bier centraal staat. De veelzijdige jazzliefhebber combineert uitstekende bieren met fantastische gerechten
Harmonieert bier en spijs op een jazzy way