Arvid’s tip voor de Kerst: Salade met witlof of fruit

Bereidingswijze:

Kerstsalade Arvid Bergström

Trek de witlof los, was ze goed en slinger ze droog. Snij de appel in dunne plakken. Schil de sinaasappel en snij het in kleine blokken. Doe de blaadjes witlof, appel, sinaasappel en het grootste deel van de tuinkruiden in een kom. Meng voor de dressing de gorgonzola, crème fraîche, olijfolie, ciderazijn, gembersiroop en 3 el water.

Giet driekwart van de dressing over de salade. Verdeel de salade over de borden en strooi de rest van de kruiden erover.

Sprenkel de rest van dressing en een paar druppels olijfolie over de salade. Kruimel de pecannoten en walnoten over de salade als garnering.

Toelichting:

De Rodenbach Grand Cru is een zeer complex bier met vele verschillende soorten gist, zowel bovengistend als spontane gisting, en zelfs melkzuurbacteriën. In de geur merk je als eerste de zure tonen van het hout, maar je kunt ook zwarte bessen, citroen en zelfs aardbei ontdekken. Het mondgevoel begint met het samentrekken door het zuur, daarna komt de ronde zoete nasmaak. Je proeft een kruidige vanille en tonen uit het hout en de verschillende gisten. Dit is echt een culinair degustatiebier! Erg fijn om de maaltijd mee te beginnen.

De witlofsalade heeft veel smaken. Bitter, zoet en kruidig. De noten geven een extra crunch. En dan de fantastisch combinatie tussen het bier met de volle smaak van de kaas. De crème fraîche geeft extra diepte aan deze bier-spijs combinatie.

Ingrediënten

4 stronken witlof in repen gesneden

1 Braeburn appel in dunne plakken zonder klokhuis

1 sinaasappel, gepeld en in partjes

1 tl kervel

1 tl dragon

2 tl peterselie

50 g gorgonzola

50 g crème fraîche

5 el olijfolie

4 el ciderazijn

1 tl gembersiroop

pecannoten

walnoten

¼ tl zout en ¼ tl peper

Bier

Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru
Arvid Bergström – Koken met Krullen - Bierista

~ deze bier spijs combinatie wordt u aangeboden door ~

Arvid Bergström – Koken met Krullen

Arvid Bergström is gediplomeerd biersommelier. De Hagenees is chefkok en combineert heerlijke gerechten met uiteenlopende bierstijlen. Zijn vertelwijze maakt je hongerig en dorstig.

Proost! en eet smakelijk.

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.