‘Zuster Agatha Houtgerijpt’ is vernieuwd en verkrijgbaar!

14 november 2017 om 08:00

Het absolute paradepaardje van de Muifelbrouwerij uit Oss is de rijke Nederlandse Quadrupel Zuster Agatha. Eenmaal per jaar wordt op beperkte schaal een houtgerijpte variant hiervan gebrouwen als winterbier. De houtgerijpte variant is maar enkele weken verkrijgbaar en wordt ook maar in weinig horecazaken getapt dus zorg dat je er snel bij bent!

Zuster Agatha 2017

Voor de 2017 versie heeft de Muifelbrouwerij een gloednieuw etiket ontworpen. De vaste Muifel-ontwerpster Jose Strelitski heeft prachtig werk geleverd! Nu kan dit bier nog beter shinen in de schappen en de koelingen en is het verschil met de reguliere Zuster Agatha ook duidelijk zichtbaar.

De horecalancering van dit bier vindt plaats op vrijdag 24 november 2017 in Café Meijers in Arnhem. Er zullen op deze tap-takeover een record aantal van 6 Muifelbieren van fust en 9 Muifels van fles te proeven zijn.

Zuster Agatha beeld.001Bierspecs

Dit nieuwe paradepaardje van de Muifelbrouwerij is een bier met 10,5% alcohol. Er is gebruik gemaakt van verschillende mouten zoals pilsmoit, caramunchener mout, special B mout en chocolade mout. Naast deze mouten, suiker en gist is het bier gebrouwen met Nothern Brewer Hop en Hallertau Mittelfru Hop. Zuster Agatha 2017 is bovengistend en gerijpt op licht gerooster Frans eikenhout.

Het bier is zeer beperkt op fust in horeca verkrijgbaar maar daarnaast ook te vinden bij Mitra vestigingen en de betere slijteren.