Winnaars van de win-actie ‘The Craft Beer Revolution’

10 april 2017 om 19:36

Bierista.nl heeft onlangs een actie opgezet met vier exemplaren van The Craft Beer Revolution van Steve Hindy in de prijzenpot. Veel mensen maakten er werk van en deden mee. De winnaars zijn inmiddels bekend.

Meedoen aan de actie was eigenlijk heel simpel. We vroegen om een account op Bierista.nl aan te maken. Met een account kun je je eigen reviews plaatsen van bieren die je gedronken hebt. Zo kun je andere bierliefhebbers van handige informatie voorzien of gewoon je eigen smaaknotities bijhouden. Als je al een account had, hoefde je in de actieperiode slechts een review in te vullen om mee te doen.

Uit de deelnemers hebben we vier winnaars getrokken. De boeken gaan naar Miel Neuraij uit Maasbree, Bas Billet uit Venlo, Taco Zuidema uit Beverwijk en Mark van Bergen uit Eindhoven.
Het door Steve Hindy gesigneerde exemplaar is voor Miel Neurooij.

Steve Hindy

Steve Hindy, de grondlegger van Brooklyn Brewery, was enige tijd terug in ons land. Hij nam hier onder andere deel aan een paneldiscussie over The Craft Beer Revolution in ons land. Steve zat in een panel samen met enkele Nederlandse craft beer brouwers en de meesterbrouwer van Heineken. Dat leverde enkele bijzondere uitspraken op.

Journalist

Als journalist werkte amateurbrouwer Steve Hindy veel in het Midden-Oosten, waar hij schreef over oorlogen en conflicten. Terug in de Verenigde Staten richtte hij samen met compagnon Tom Potter Brooklyn Brewery op. De ontwikkeling van die brouwerij ging niet zonder horten en stoten, maar uiteindelijk groeide Broolyn Brewery uit tot een wereldberoemde brouwerij, geroemd vanwege zijn prachtige speciaalbieren, waaronder de Brooklyn Lager.

Tijdens zijn verblijf in Nederland kreeg Bierista de gelegenheid Steve Hindy te interviewen. Tijdens dit gesprek vertelde een zeer openhartige Hindy over zijn reis door de bierwereld en zijn persoonlijke drijfveren. .

Beerschool

Hindy schreef behalve The Craft Beer Revolution nog een uitermate interessant boek over de Brooklyn Brewery. In Beerschool beschrijft hij samen met Tom Potter de lessen die hij heeft geleerd bij de oprichting en groei van Brooklyn Brewery. Het is een zeer lezenswaardig boek voor iedereen met interesse in de speciaalbierwereld en zeker voor beginnende bierbrouwers.

Craft Beer Revolution

Het boek The Craft Beer Revolution is de geschiedenis van de opkomst van het speciaalbier. Steve Hindy beschrijft hoe een aantal pioniers het fundament legden voor wat er nu allemaal gebeurt. Het is duidelijk dat Steve een journalist is; beide boeken lezen als een trein.

Craft Beer Revolution

Craft Beer Revolution