Windsor Knot werd speciaal voor dit Britse huwelijk gebrouwen

19 april 2018 om 08:00

De Britse brouwerij Windsor & Eton Brewery heeft speciaal voor het huwelijk van Prince Harry en zijn Meghan een nieuw bier gebrouwen: de Windsor Knot!

Huwelijk van het jaar

19 mei aanstaande zullen Prince Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord geven in Windsor Castle. Deze Royal Wedding wordt natuurlijk het huwelijk van het jaar en dat verdient een eigen bier. Dat dacht Windsor & Eton Brewery ook na het succes van hun bier voor het huwelijk van Prince William & Kate. Daarom hebben zij Harry & Meghan’s Windsor Knot gebrouwen.

Deze Royal Ale van 4,5% is een traditioneel Brits bier met een Amerikaanse twist geworden. Dit natuurlijk omdat de Engelse prins trouwt met een Amerikaanse actrice. Het bier is daarom gebrouwen met gerst uit eigen land en Amerikaanse West Coast hop. Op het etiket wordt de Britse en Amerikaanse vlag afgebeeld en zijn de man-vrouw symbolen als ringen samengekomen.

Windsor & Eton Brewery

Deze Britse brouwerij bestaat sinds 2010 en heeft als missie de plaatsen Windsor & Eton ook bekend te maken om hun bieren. De twee Britse steden staan al jaren bekend om een aantal dingen: het kasteel, de universiteit, de rivier en het race parcours. De 4 brouwers van deze brouwerij – Paddy, Will, Jim en Bob – wilden bier dus ook aan dat rijtje toevoegen. Daarom zijn zij in 2010 de brouwerij begonnen in het hartje van de stad Windsor.

[Afbeelding: CBC]