Werkzaamheden bierleiding Grolsch naar Zwarte Cross begonnen

30 maart 2015 om 19:02

Grolsch gaat een bierleiding van 40 kilometer aanleggen. De pijplijn brengt het bier rechtstreeks van de brouwerij in Enschede naar het evenemententerrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dankzij een Europese subsidie is dit innovatieve project rendabel. Zowel Grolsch als de Zwarte Cross rekenen er op het oosten van het land met dit prestigieuze project weer op de wereld(bier)kaart te zetten.

Bierista berichtte hier gisteren al over. (Lees hier de aankondiging). Wij waren ervan overtuigd dat het een 1 april-grap was van Grolsch en de organisatie van de Zwarte Cross. Zeker die laatste partij is niet vies van een grapje. Hoe overtuigd we ook waren, toen we vanmiddag bijgaande foto’s toegestuurd kregen sloeg de twijfel toch een klein beetje toe. Het zal toch niet echt …. Nee!

Commentaar Zwarte Cross

Naar aanleiding van deze berichtgeving heeft Bierista natuurlijk met Grolsch en de organisatie van de Zwarte Cross gebeld. Bij het hoofdkantoor van de Zwarte Cross in Hengelo (Gld) heeft de telefoon niet stilgestaan. Pieter Holkenborg, woordvoerder van de Zwarte Cross, heeft al tientallen keren moeten uitleggen wat de pijpleiding aan besparing oplevert. “Door deze innovatie hoeft Grolsch veel minder vrachtwagens de weg op te sturen. Dat is natuurlijk goed voor het milieu.”

Wereldwijde belangstelling

Holkenborg heeft reacties gehad van diverse ingenieursbureaus en innovatiemanagers. “Van over de hele wereld worden we gebeld door mensen die van de hoed en de rand willen weten. Onvoorstelbaar hoeveel reacties we hebben gekregen.”

Openingsconcert

Na enig aandringen heeft Holkenborg nog een nieuwtje. “Ja, we zijn bezig met een concert op het moment dat de leiding in gebruik wordt genomen. We zijn nu bezig om artiesten vast te leggen. We praten over binnen- maar zeker ook buitenlandse artiesten. En ja, we hebben al grote namen. En nee, wie, dat zeggen we nog niet.”

Opmerkelijke reacties

Het bericht heeft veel opmerkelijke reacties opgeleverd. “Mensen bellen overal vandaan. Zelfs buitenlandse brouwers hebben ons gebeld voor meer informatie en technische specificaties. Maar ja, wij hebben daar weinig verstand van. We hebben ontzettend veel aanvragen gehad van bierdrinkers uit de regio of zij kunnen worden aangesloten op de bierleiding. Technisch gezien moet dat lukken, maar dat zullen wij dan eerst zelf testen …”, aldus Pieter Holkenborg.

Zwarte Cross en de Grolsch bierleiding

Zwarte Cross en de Grolsch bierleiding

Zwarte Cross en de Grolsch bierleiding

Zwarte Cross en de Grolsch bierleiding

Bierista_Zwarte_Cross_Grolsch

 

Grolsch bierleiding Zwarte Cross

Grolsch bierleiding Zwarte Cross

Bierista_Grolsch_Zwarte_Cross_Bierleiding_01 Bierista_Grolsch_Zwarte_Cross_Bierleiding_02