Week van het Nederlandse Bier: meer dan 150 activiteiten

9 mei 2016 om 17:30

Tijdens de Week van het Nederlands Bier organiseren ruim 150 bierbrouwers, bars en restaurants diverse biergerelateerde activiteiten. Van 19 tot en met 29 mei kan het publiek onder andere een kijkje nemen bij diverse brouwerijen, deelnemen aan bierwandeltochten en bierproeverijen of bijvoorbeeld op biervaart van Delft naar Rotterdam Delfshaven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten die er door het hele land worden georganiseerd. Organisaties die willen aanhaken met activiteiten kunnen zich nog aanmelden. Hier vind je een voorlopig overzicht van de aangemelde activiteiten.

In het zonnetje

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: “Van 19 tot en met 29 mei staat Nederland in het teken van de diversiteit van Nederlands bier. Veel partijen zoals brouwerijen, horecagelegenheden en slijterijen hebben al activiteiten aangemeld. Hierbij staat Nederlands bier centraal want het doel van de Week is om Nederlandse bier extra in het zonnetje te zetten. Er gebeurt momenteel zo veel in bierland; er zijn tal van mooie bieren, interessante brouwerijen. We vinden het leuk dit aan consumenten te laten zien en ze dit te laten ervaren.”

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.