De Troubadour Magma Hop Twist, een hele mond vol!

24 augustus 2017 om 13:06

Liefhebbers proeven vandaag als eerste van het vernieuwde paradepaardje van Brouwerij The Musketeers! De brouwerij heeft de traditie jaarlijks een eenmalig brouwsel op de markt te brengen waarbij telkens één aspect van het recept van hun populairste bier, Troubadour Magma, wordt gewijzigd. Er wordt dus steevast een bijzonder nieuw bier met een sterke smaakbasis gelanceerd!

Brouwerij The Musketeers

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt. De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het flagship van brouwerij The Musketeers is natuurlijk de Troubadour Magma, een amberkleurig bier van 9%, met het hoppig en bitter karakter van een Amerikaanse IPA gecombineerd met de zachte smaak van een Belgische Tripel.

De Troubadour Special Edition van 2017

Terwijl bij voorgaande Special Editions het recept werd aangepast door een variatie op de hopsoorten en gistcombinaties toe te voegen, hebben de brouwers het dit jaar anders aangepakt. Dit jaar is er gespeeld met de hoeveelheid ingrediënten. De wijziging in de hoeveelheid mout en hop zorgde voor een speciale twist in de Troubadour Magma waardoor het brouwsel lichter en bitterder is geworden. Dat betekent een prachtige IPA voor The Musketeers.

Smaakbeleving

De Troubadour Magma Hop Twist kan het best omschreven worden als een rasechte IPA, met een alcoholpercentage van 7%. Het befaamde fruitige aroma van citrus, exotisch fruit, mango en hop waar Troubadour Magma om bekend staat, blijft alom aanwezig. Een licht fruitige en kruidige smaak die mooi wordt aangevuld met een hint van karamel. Het bittere karakter van dit bier dient zich al snel aan en het droge, hop-bittere einde laat je lang nagenieten bij elke slok. Kortom: een ware smaakexplosie!