Tripelavond bij Arendsnest groot succes

29 september 2013 om 14:38

AMSTERDAM – De introductie van een (bijna) nieuw bier of de presentatie van een (bijna) nieuw bierboek is altijd leuk om heen te gaan, en als deze zaken gecombineerd worden in drie keer de aandacht van het aanwezige publiek vragen is dat uiteraard nog leuker! Het nieuwe Smoky Lady van de vijf brouwende dames, het eerste bier 1325 van Eanske en het boek om bier bij te drinken “Een wereld vol bier” van Alain Schepers bracht een leuke groep enthousiaste bierliefhebbers naar de Tripelavond in het Amsterdamse Arendsnest op 29-09-2013.

Na het succesvolle Tasty Lady en kleiner uitgebrachte Hoppy Lady kwam er nu een Rookbier op de bar te staan. Een laag alcoholisch bier met een fantastisch rookaroma en dito hoofdsmaak. Een goudgeel helder bier, wat zoetig en met een scherp randje dat volgens “begeleider” Ruud van Moorst van de gebruikte Amerikaanse bitterhop Centennial afkomt. De aanwezige Ladies waren duidelijk in hun sas met het nieuwe bier!

Direct daarna beklom Oscar (M)oerman het podium van Proeflokaal Arendsnest om het eerste bier van zijn huurbrouwerij Eanske (oude benaming van Enschede) van fust naar glazen te verplaatsen. De naam “1325” verwijst naar het jaar dat Enschede stadsrechten heeft gekregen. Een amberkleurige ongefilterde APA die helaas een zuurtje had, dat achteraf (spijtig genoeg maar gelukkig toch alleen maar) veroorzaakt werd door het fust, verzekerde Oscar me.

Geen Tripel, maar wel als derde kreeg Alain Schepers het woord. De initiatiefnemer van het Abdicatiebier begon een anekdote uit zijn boek tegen muisstille luisteraars te vertellen om vervolgens aan te geven dat de clou zich op pagina 31 van zijn boek bevond. Tja…, kopen dus maar! Een leuk boek dat volgens de kaft van de eerste druk een bestseller is met meer dan 100 korte verhalen van twee, hooguit tweeënhalf pagina’s met feiten, fabels en sprookjes uit de bierwereld.

Het boek was niet te drinken, dus bestelden de aanwezigen maar wat vloeibaars aan de bar, waarmee het nog een tijd gezellig bleef in het café.
Alle betrokkenen; bedankt voor de kennismaking met jullie producten en succes met de verkoop!

bron: bier.blog.nl