Thomas’ Zomerspecial | Gevulde portobello van de grill

4 augustus 2018 om 08:00

Zomer is… barbecuen wanneer het maar kan! Al snel leg je een mooi stuk vlees of vis op de hete grill, maar ook groentes kun je zo overheerlijk klaarmaken. Bierista Thomas, ook wel bekend van thomasculinair.nl geeft in zijn zomerspecial de lekkerste tips en tricks voor de barbecue. Natuurlijk met een bijpassend bier. Dit keer heerlijke gevulde portobello ’s met La Chouffe Soleil!

Portobello heaven!

Tijdens een barbecue gaat er bij de meeste mensen veel vlees op de grill. Ik houd zelf ook van een mooi stukje vlees, maar tegenwoordig probeer ik ook steeds vaker wat lekkere groente te bereiden als bijgerecht.

Voor dit recept heb ik portobello’s gevuld. Portobello’s zijn eigenlijk gewoon grote kastanjechampignons. Lekker stevig en zacht van smaak. Even grillen op indirecte hitte en smullen maar!

Als bijpassend bier heb ik dit keer de La Chouffe Soleil gekozen. Een lekker fris bier, fijn doordrinkbaar en wat fruitig in de geur en smaak. Dat gaat goed samen met groenten! Daarnaast is het een echt zomerbiertje, heerlijk bij de barbecue!

Ingrediënten

  • Portobello 4 stuks
  • 2 plakken bacon
  • Een halve paprika
  • Een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handje pijnboompitten
  • Oude- of Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de onderkant van de steel af, deze is wat stug en smaakt niet lekker. Wrik of snijd (met een beetje beleid) de steel uit de portobello. Snijd deze vervolgens fijn en doe in een kom.

Bak de bacon krokant, laat even afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Snijd vervolgens in stukjes. Snipper dan de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg het samen met de bacon toe in de kom. Pers een teentje knoflook uit boven de kom.

Voeg daarna een handje pijnboompitten toe, breng het mengsel (naar wens) op smaak met wat zout en peper. Schep het vervolgens goed door elkaar. Vul elke portobello met het mengsel. Rasp er vervolgens wat oude of Parmezaanse kaas over.

Grill de portobello’s af op de barbecue in ongeveer 10 minuten. Je kunt ze ook in de oven garen op 200 graden. 

Door Thomas Jansen

Loopt het water je al in de mond? Hop, snel die barbecue aan dan! Meer weten over het bier? Dan klik je door naar de La Chouffe Soleil.