Thalheim geeft je vleugels! Red Bull komt met eigen bier

22 oktober 2018 om 08:00

Energydrink-gigant Red Bull gaat een eigen biermerk uitbrengen. Rondom het Oostenrijkse Thalheim wordt nu flink getest met het nieuwe gerstenat, vernoemd naar de brouwplaats Thalheim. Het antwoord op de vraag of je van dit bier ook vleugels krijgt, net zoals het energiedrankje zegt te doen, moeten we je nog even verschuldigd blijven.

Puntjes op de i

Thalheim Pilsener wordt gebrouwen onder een Oostenrijks kasteel uit de Renaissance in het dorp Thalheim. Oprichter en eigenaar van Red Bull, Dietrich Mateshitz heeft hier een kasteel gekocht en is dit jaar druk bezig geweest met het voorbereiden van dit nieuwe en uitdagende project. Begin dit jaar, in maart om precies te zijn, waren zij door de testfase heen en werden de laatste puntjes op de i van pilsener gezet.

Thalheim bier wordt gebrouwen met mineraalwater uit de bronnen rondom het kasteel van Mateshitz. Zo’n tien jaar geleden kocht Mateschitz de eerste waterbron en het kasteel Sauerbrunn al. Toen werd het mineraalwater uit Thalheim gebruikt om limonade te maken.

Verkrijgbaarheid

Thalheim Red Bull

Beeld via @steigerroland

Momenteel is het bier alleen nog verkrijgbaar op een aantal geselecteerde spots in Oostenrijk waar de proeffase plaatsvindt. We hebben het dan vooral over eigen restaurants rondom het Red Bull-project Spielberg, zo’n 15km bij het kasteel in Thalheim vandaan. Tijdens de Moto GP deze maand werd het nieuwe bier en de limoenradler-variant al verkocht. Voor 0,33 liter betaald men €4,40 en bij de Schönberghof am Ring, Gschlössl in Großlobming, Hofwirt in Seckau en Steirerschlössl in Zeltweg kun jij het ook proberen!

De daadwerkelijke lancering vindt in 2019 plaats en wordt dan eerst alleen nog in Oostenrijk verkocht. Wanneer het bier echt aanslaat wordt het hoogstwaarschijnlijk ook beschikbaar gemaakt op andere plekken in de wereld!