Test: Amstel Radler Grapefruit 0,0%

29 februari 2016 om 04:28

Amstel Radler Grapefruit 0,0% testen we uit blik. Uit blik ja, want blik is een prima verpakkingsmateriaal voor bier. Is deze Radler de verfrissende dorstlesser die we verwachten? En hoe fruitig is deze alcoholvrije mix van bier en grapefruit? 

Het blikje

Het 33cl-blikje biedt de vertrouwde Amstel-aanblik. Een doorgesneden grapefruit geeft een fruitige aanblik. Duidelijk vermeld staat dat er geen alcohol aanwezig is. Blik is steeds meer geaccepteerd onder bierliefhebbers. Blik beïnvloedt de smaak niet, dat wordt nog steeds vaak gedacht. Blik laat geen licht door. Als je weet dat licht één van de grote vijanden van bier is, dan is de keuze voor blik beter te begrijpen. Bovendien is blik efficiënter te recyclen dan glas.

Ingrediënten

Welke informatie staat er op het blikje? Vanzelfsprekend vind je de ingrediënten beschreven: water, suiker, gerstemout, vruchtensap 4,5% uit concentraat (grapefruitsap 1,6%, citroensap, limoensap, acerolasap), hop, geconceptreerd citroenextract, natuurlijke aroma’s, stabilisator: Johannesbroodpitmeel, kleur: anthocyanen. Energiewaarde per 100ml: 138kJ/33kcal.

Inschenken

Inschenken levert een bescheiden schuimkraag op met grof schuim. Binnen de kortste keren is de schuimkraag verdwenen en blijft een ondoorzichtig glas over met een huidachtige, perzikachtige kleur met een rode tint.

Aroma’s

Geur heeft veel friszuur citrusfruit in zich. In de neus boort zich ook een zoetheid. Grapefruit voert de boventoon, zoals je mag verwachten van een Amstel Radler Grapefruit.

De smaak is friszuur. Als je de drank kort in je mond houdt wordt je tong geprikkeld door het zuur. Grapefruit herken je duidelijk. Daarnaast proef je ook citroen, limoen en tropisch fruit als een niet te rijpe ananas. Na het doorslikken wordt er een plakkerige deken van zoetheid over de tong gelegd. Hierdoor verlang je weer na een volgende slok. Het zuur schraapt kortstondig de zoete deken van je tong. Dat spel tussen verfrissend zuur en plakkerig zoet maakt deze Amstel Radler een lekker doordrinker. Voordat je het in de gaten hebt, is je glas leeg. Nog een glas is zo besteld, maar treedt de verzadiging wel op.

Dorstlesser voor op het terras

Amstel Radler Grapefruit 0,0% is een heerlijke frisdrank. Op zonovergoten dagen is dit een traktatie, die je het best koud kunt drinken, liever op 3 dan op 5 graden. Lekker op het terras of bijvoorbeeld bij de barbecue. Zeker als je je hoofd er nog bij moet houden.