Stone Brewing lanceert de nieuwe UNIQCAN serie

21 juni 2018 om 08:00

De Amerikaanse bierbrouwerij Stone Brewing kondigt de lancering van een nieuwe serie limited edition bieren aan. Na het succes van de Stone Berlin Pilot Series is het nu tijd voor de Stone UNIQCAN. Een aantal kleine batches bier worden in een heel bijzonder blik uitgebracht!

UNIQCAN

Iedere maand gaat Stone Brewing een nieuw, bijzonder en super-limited bier uitbrengen. Bijzondere en vooruitstrevende bieren in een al net zo bijzondere verpakking: de UNIQCAN. De naam van deze serie is een combinaties van de unieke bieren (unique) en de verpakking, blik (can). De bijzondere bieren worden in halve liter blikken afgevuld, allemaal in kleine oplages. 

“De flexibele manier van verpakking opent deuren naar een hele hoop samenwerkingskansen”, zegt Marcus Thieme – manager & vice president bij Stone Brewing. “We gaan natuurlijk samenwerken met andere brouwerijen maar ook artiesten en muzikanten worden in dit project meegenomen. In augustus staat er al een samenwerking met een brouwerij uit de omgeving Franken op de planning.”

Tangerine Express IPA

De eerste uitgave van de UNIQCAN wordt gevuld met de Tangerine Express IPA van Stone. Deze editie is vanaf 1 juli verkrijgbaar in geselecteerde speciaalzaken. De Tangerine Express IPA werd in 2017 voor het eerst gebrouwen en werd meteen een van de meest populaire bieren van de brouwerij. Het bier wordt nu voor het eerst in Berlijn gebrouwen.

Voor dit bier is pure van hele mandarijnen gebruikt om zo de essentie van de sterke smaken van deze fruitsoort uit te lichten. Daarnaast zijn er ook hele ananassen gebruikt om een lekkere tropische smaak toe te voegen. De hoppigheid van het bier zorgt voor een mooie balans. Dat kan ook niet anders met acht verschillende hopsoorten!