Regenboog aan smaken bij Stadsbrouwerij EindhovenSamen met mijn partner-in-crime Coen Vlemmix fiets ik naar het centrum van Eindhoven. De eindbestemming van onze rit is Stadsbrouwerij Eindhoven. Hier gaan wij genieten van een vijf-gangen bierdiner. Een diner inclusief twee amuses , aperitief en uitleg van een bieroloog.

door: René van den Berk

Eenmaal aangekomen zijn we de eerste gasten in het proeflokaal. Alle tafels zijn netjes gedekt. Het ziet er echt gezellig en huiselijk uit. Voor dat we gaan beginnen bestel ik een Oude Haas van de bierkaart. Een biertje, dat ik al vaker met plezier heb gedronken.

Het bierdiner


Het diner begint met twee amuses. De eerste amuse is een Pilsener van de Stadsbrouwerij met daarin Picon bierlikeur. Het bier is speciaal bedoeld voor bij de tweede amuse. Een oosters broodje met zacht gegaard buikspek en huisgemaakt broodje met makreel. ‘Bittertje bij het zoetje’, verklaart de bieroloog de combinatie.

De twee amuses worden gevolgd door het Eindhovens witbier de Witte Dame. Hierbij hoort een overheerlijke vitello tonnato. De kalfsmuis is lekker licht gerookt. Daarbij tonijnmayonaise met gebakken kappertjes. Perfect in harmonie. Echt genieten!

Zoet, zout en zuur

De volgende gang weet meteen dit gerecht te overtreffen. Daar zijn Coen en ik het over eens. Rode mul, een lekker stukje vis, zwemmend in een ziltige bisque met artisjok, tomaat, courgette en kappertjes. De smaken zout, zoet, zuur zijn precies in evenwicht. Het gerecht wordt begeleid door een Vinne Fleur Saison IPA. De subtiele smaak van Saffraan past er perfect bij.Zwaargewicht

Halverwege het diner krijgen we een zwaargewicht van tien procent voor onze neus. De smaak van de 150 Watt Quadrupel hoort bij een mals stukje lamsvlees. Samen leveren ze een zachte, zoete en evenwichtige smaakbeleving op. Op-en-top genieten.Panna cotta

Richting het einde van het diner krijgen we een Lumunus, een Belgische IPA geserveerd. Het bier is zacht en subtiel van smaak voor een IPA. Samen met de saffraan risotto met daar bovenop een botermals stukje kabeljauw zorgt het bier voor een evenwichtige balans. De lamsschenkel was het hoogtepunt van het bierdiner, maar deze saffraan risotto ontvangt van ons een gedeelde eerste plaats. We sluiten het diner af met een panna cotta geserveerd met kokos en ananas stukjes. De iets bittere en kruidige smaak van de Witte Donder, White IPA past goed bij het zoete nagerecht.


Conclusie


Wij hebben een gezellig, zeer smaakvol en avondvullend programma gehad met mooie gerechten en karaktervolle bieren. Het plaatje klopte precies en de presentatie van de bier-spijs combinaties werden met volle overgave gebracht. Ik kan het vijf-gangen culinair bierdiner bij Stadsbrouwerij Eindhoven dan ook van harte aanraden.

Stadsbrouwerij Eindhoven

Stadsbrouwerij Eindhoven

Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.