Stadsbrouwerij De Koninck is Lost in Spice

16 maart 2017 om 07:39

Bij stadsbrouwerij De Koninck zitten ze niet stil. Er volop gebrouwen en geëxperimenteerd met nieuwe smaken. Het resultaat hiervan zijn de verschillende testbrouwsels in allerlei stijlen, smaken en kleuren. Ondertussen vloeit testbrouwsel 6 ‘Mint The Chocolate’ uit de tap en brengt De Koninck een eerder gelanceerd testbrouwsel permanent op de markt : Lost in Spice.

Dit fris, kruidig blond bier gaat het permanente gamma van de De Koninck bieren aanvullen. Lost in Spice komt in hetzelfde rijtje te staan als het Bolleke, Triple d’Anvers en Wild Jo.

Experimenteren

De brouwers bij De Koninck experimenteren erop los. De testbrouwsels vloeien – zolang de voorraad strekt – uit de tap in verschillende cafés in België en Nederland. Slechts een enkel bier, de absolute toppers, worden opgenomen in het vaste assortiment van De Koninck.

Wild Jo

In het voorjaar van 2015 kregen de bieren van De Koninck een nieuwe telg : Wild Jo, een blond speciaalbier met wilde gist. Niet veel later, in mei 2015 zag het eerste testbrouwsel het licht: de Imperial Red Ale. Gevolgd door Russian Imperial Stout (oktober 2015), Pierre’s Bock (maart 2016) en Lost in Spice (juli 2016).

In november 2016 was het de beurt aan brouwsel 05, ‘Bier van A’ en in februari 2017 brouwden Sven Dekleermaeker en Jitsk ‘Mint the Chocolate’. Eén voor één bieren met een hoekje af. Op de website van De Koninck kunnen fans aangeven wat ze van elk testbrouwsel vinden. En wat bleek? Lost in Spice, het vierde testbrouwsel dat in juli 2016 werd gelanceerd, sloeg zó aan bij het publiek dat de stadsbrouwerij het bier permanent op de markt brengt.

Hopgun

De brouwers van De Koninck stopten hun favoriete kruiden in de hopgun: gember en kardemom. In de brouwketel werden koriander, sinaasappelschil en citroen toegevoegd. Het resultaat: Een fris en kruidig craft bier.

Verkrijgbaar

Lost in Spice is al te proeven in de Nederlandse en Belgische horeca. Vanaf april kan je de 4-packs en kratten terugvinden bij slijterijen en enkele geselecteerde supermarkten.