Starckeborgh van de Borghman is gebrouwen met verse koffiebonen!

22 maart 2018 om 08:00

Zondag 1 april, oftewel Eerste Paasdag, lanceert Stadsbrouwerij de Borghman hun nieuwste bier. De Starckeborgh is ontwikkeld in samenwerking met Starckeroode Koffie uit Winterswijk. Drie keer raden wat er tijdens het brouwen is toegevoegd..

De Starckeborgh

Volgens het team van de Borghman brouwerij is dit toch wel een samenkomst van het beste van twee werelden. Bier en koffie verenigd in één fles. Ze zijn dolenthousiast en delen hun nieuwste pareltje dan ook graag op een bijzondere manier met het publiek. Daarom organiseren zij een smakelijke paasbrunch op Eerste Paasdag. Naast het uitgebreide buffet staat de dag in het oude schoolgebouw in het centrum van Bredevoort, natuurlijk vooral in het teken van de Starkeborgh.

Stadsbrouwerij de Borghman is al een aantal jaar tevreden klant bij Starckeroode en met eigenaar Roy Stammers konden zij het direct goed vinden. Volgens hen heeft Starckeroode de ideale bonen om in combinatie met hun mout een prachtig biertje te brouwen. Omdat beide ondernemers het belangrijk vinden om lokaal/regionaal te opereren, ontstond al vrij snel het idee om samen iets moois te maken. Dit vervolgde in een bijzonder smaakvol biert. Stammers: “Vorig jaar zijn er al een aantal proefbrouwsels gemaakt. Deze hebben we met een heus testteam uitgebreid getest en daar is dit uitgekomen. Een heerlijk donker biertje met tonen van koffie, mokka en karamel. Door de zoete smaak vinden we dit bier zeer geschikt als dessertbier.”

Shared bottle

Nadat het idee tot plannen waren uitgewerkt kwam het team al snel op het volgende punt; ze wilden niet zomaar het volgende donkere bier uitbrengen. Dit moest echt anders zijn. Daarom hebben zij ervoor gekozen de Starckeborgh alleen maar in een fles van 0,75 liter aan te bieden. ”Omdat het bier een relatief hoog alcoholpercentage heeft (9,5%) en we mensen graag nader tot elkaar brengen, leek het ons leuk om van de Starckeborgh een shared-bottle te maken. Aangezien er zo’n drie glazen uit een fles gaan drink je deze dus meestal niet alleen op en bestel je het samen met tafelgenoten”, aldus de brouwers.

De Starckeborgh is vanaf 1 april ook verkrijgbaar voor het grote publiek.

[Foto: PR]