SABMiller voor ruim 100 miljard euro naar AB InBev?

16 februari 2015 om 19:54

Als de schijn niet bedriegt, is er een flinke storm op komst in bierland. Wederom steken de geruchten de kop op dat SABMiller, moederconcern van onder meer Grolsch, overgenomen gaat worden. Een consortium van vermogende partijen, waaronder het grootste bierconcern ter wereld  AB InBev, wil de nummer twee – SABMiller – inlijven voor een bedrag van meer dan 100 miljard euro.

De verhalen over een overname zijn niet nieuw. Al meer dan een jaar duiken er berichten op dat gekeken zou worden naar een overname. Daarbij wordt ook Heineken vaak genoemd. Heineken is na AB InBev en SABMiller nummer drie op de wereldwijde biermarkt. SABMiller heeft Heineken vorig jaar gepeild voor een overname. Heineken reageerde direct met een afwijzend persbericht. Voor SABMiller zou door een overname van Heineken beter bestand zijn tegen een overname door AB InBev.

SABMiller heeft meer dan 70.000 medewerkers en is actief in ruim tachtig landen. Volgens het concern worden er elke minuut meer dan 140.000 flesjes bier van het concern verkocht. Wat veel minder bekend is, is dat SABMiller één van ’s werelds grootste bottelaars is van Coca-Cola.

Voor de overname van SABMiller zou een bedrag betaald worden dat door de grens gaat van 100 miljard euro! Om dat even in enig perspectief te plaatsen: Eind 2007 werd Grolsch overgenomen door SABMiller voor 816 miljoen euro.