Reis mee langs de abdijbieren in Nederland en België

27 juni 2016 om 20:40

Abdijbieren. Ze spreken bij velen tot de verbeelding. Het zijn dan weliswaar geen trappistenbieren, maar de kwaliteit is over het algemeen bovengemiddeld. En dan de sfeer die rondom de abdijen en hun bieren hangt. Dat vraagt om een boek, waarin de prachtige verhalen zijn opgetekend.

Frank Stoute en Fedor Vogel van Bier! Magazine begonnen zo’n tien jaar geleden aan een rondgang langs dertig abdijen in Nederland en België. Een gigantische klus, maar wel een één, die achteraf gezien meer dan de moeite waard bleek. Elk bezoek leverde prachtige verhalen en ontmoetingen met bijzondere mensen. En natuurlijk werd ook kennisgemaakt met de vaak heerlijke abdijbieren.

Vier het leven

Al die arbeid heeft een rijk geïllustreerde gids opgeleverd, die bol staat van de mooie verhalen en wetenswaardigheden. Ook praktische informatie wordt overzichtelijk gepresenteerd. Van Leffe tot Affligem. Van Ename tot Maredsous. Van Berne Heeswijk tot Val Dieu. En nog veel meer. Dit boek is de ideale reisgids voor mensen die bierbeleving willen combineren met een bezoek aan het monastieke leven, een rustgevende wandeling in de omgeving van de abdij en vooral: het proeven van abdijbieren in het belendende proeflokaal of café naast de abdij. Vier het leven, gij zult genieten…

Bestellen

Het boek kost € 17,90 inclusief 6 % btw en exclusief € 4,95 verzendkosten (€ 9,65 EU). Stuur een mail naar info@biermagazine.nl. Je kunt de gids ook bestellen via Bol.com.