Proeverij van bockbieren verspreid over de Dorpsstraat in De Koog

13 oktober 2017 om 07:30

Op zondag 22 oktober staat de Dorpsstraat van de Koog op Texel in het teken van Bockbier. Tijdens het nieuwe evenement ‘Proeflokaal De Koog – Bockbierproeverij’ kunnen bezoekers van 14.00 tot 19.00 uur acht verschillende bockbieren met een bijpassend hapje proeven. De proeverij vindt verspreid door de Dorpsstraat plaats in diverse cafés en restaurants. De organisatie is in handen van Stichting H.E.K. en onderdeel van het programma van ‘De Koog leeft!’.

Overal een andere ervaring

De proeverij is niet alleen een kans om acht verschillende bockbieren in een andere omgeving te proeven, maar laat bezoekers ook kennis maken met verrassende bier-spijs combinaties. Tijdens de proeverij worden er zowel ondergistende als bovengistende bieren geschonken, waaronder de Texels Stormbock uit 2013 en een Brand Dubbelbock van 2017. De deelnemende horecagelegenheden hebben met zorg bijpassende hapjes geselecteerd.

De deelnemende cafés en restaurants zijn Bilder, Sjans, De Jutter, Onder de Pomp, De Kuip, Geen Idee, Genieterij ’t Plein en Eigeweis. In Café De Jutter vindt aansluitend vanaf 19.00 uur een after-Bockparty met live muziek plaats. Eerder dit jaar werd al de succesvolle Texelse Bierproeverij georganiseerd in De Koog. De organisatie hoopt ook voor deze proeverij weer op een gezellige opkomst.

Kaartverkoop

De entree van de proeverij is in de vorm van een proefkaart voor acht bier-spijs combinaties. De kaarten kosten € 20,- per persoon in de voorverkoop. De voorverkoop is al gestart, kaarten zijn online te bestellen. Tijdens het evenement zijn de kaarten verkrijgbaar bij Restaurant Eigeweis voor € 22,50. Bij iedere locatie is tevens een extra proefglaasje verkrijgbaar voor € 2,50. Meer informatie is verkrijgbaar via dekoogleeft.nl.

De Koog leeft!

Lokale horecaondernemers, verenigd onder de naam Stichting HEK, willen De Koog op de kaart zetten onder de noemer ‘De Koog leeft!’. De Dorpsstraat in De Koog vormt de locatie voor een breed scala aan evenementen. Korenslag Texel was het eerste evenement, verder stonden De Koog kleurt oranje, De Koog gaat los!, Rondje de Koog, Back to the Sixties, Mokum in De Koog en het bekende Tropical Sea Festival op de agenda. Alle informatie hierover wordt online gebundeld op de Facebookpagina.