Peter, Bob en Kees brouwen uniek bier voor KiKa!

21 oktober 2016 om 20:58

Elk geeft horeca-ondernemer Peter van der Arend opdracht aan Kees Bubberman een speciaalbier te brouwen voor Kika. Inmiddels is er een aardige traditie ontstaan – dit jaar is het zesde jaar – die elk jaar vele duizenden euro’s oplevert voor de strijd tegen kinderkanker. Deze week heeft een groep enthousiastelingen het eenmalige bier gebrouwen.

Bij Brouwerij Kees! in Middelburg was het deze week een drukte van belang. Er werd kokos afgewogen, limoen geschild en geperst. En dat allemaal om ook dit jaar weer een bijzonder, eenmalig bier te brouwen. Inmiddels is prijsgegeven wat voor soort bier deze editie gaat opleveren. Het wordt een Russian Imperial Stout (10%) met limoen en kokos; op zijn zachtst gezegd een bijzondere combinatie.

Speciaal T-shirt

Tijdens de brouwsessie was ook Bob van Dijk aanwezig van B71. Hij is nauw betrokken bij het project en hij ontwerpt niet alleen het label voor op de fles, maar ook een speciaal T-shirt. Deze shirts zijn te koop en ook deze gehele opbrengst gaat naar Kika. Hier geen strijkstokken en torenhoge declaraties, maar vrijwillige medewerking en hoppig enthousiasme, zodat de opbrengst op de juiste plek terecht komt. De initiatiefnemers leggen hier op transparante wijze op Facebook verantwoording over af.

Bestellen

Natuurlijk wil je het goede doel ondersteunen. En natuurlijk wil je straks kunnen meepraten over die bijzondere Russian Imperial Stout met kokos en de wilde frisheid van limoenen. Je kunt dit bier straks inchecken als je nu een doosje bestelt. Een doosje met 12 flesjes kost € 50 euro. Het unieke bier is later dit jaar af te halen bij het Arendsnest aan de Herengracht in Amsterdam. Je kunt het bier ook laten opsturen, maar dan betaal je een tientje bezorgkosten. Bestel nu een doosje (of twee, …) door Peter van der Arend een mail te sturen: info@morebeer.nl. Bestel dan gelijk zo’n mooi T-shirts op de site van Craftbeershirts.nl.

Roos = & Mikkie =

Het speciale bier verschijnt elk jaar onder de naam Mikkie = of Roos =. Dit jaar is de titel Roos = B(l)ack. We praten immers over een zwarte Russian Imperial Stout. Het laat zich raden, Mikkie en Roos zijn de dochters van Peter van der Arend. Toen in 2006 dochter Roos ter wereld kwam, brouwde Peter een bier. Vijf jaar later werd Mikkie geboren. Ook toen kwam er een bier, waarvan de opbrengst naar KiKa ging. Vanaf dat moment is een traditie geboren, die al heel veel geld heeft opgebracht. een overzicht.

2011 Mikkie’s Bier opbrengst € 4000,00
2012 Hoppie Mikkie opbrengst € 5600,00
2013 Mikkie = Stout opbrengst € 10.000,00 (in combi met 12,5 bestaan van Proeflokaal Arendsnest)
2014 Roos = Boos! € 6500,00
2015 Mikkie = Nuts € 7600,00
2016 Roos = B(l)ack € ??????