Open dag Brand Bier brengt 2000 bierliefhebbers naar Wijlre

6 juni 2016 om 17:15

Tweeduizend bezoekers kwamen zaterdag een kijkje nemen tijdens de open dag van Brand Bier in Wijlre. Het publiek kon hier voor het eerst kennismaken met de totaal vernieuwde rondleiding en een opnieuw ingericht museum van de Brand Bier Bierbrouwerij.

Vernieuwde rondleiding

In de afgelopen jaren is er bij Brand Bier veel veranderd. Het Limburgse merk introduceerde een nieuwe, unieke fles, een nieuw logo en een uitgebreid assortiment bijzondere bieren. De jongste geschiedenis is nu ook in het museum te zien in een tentoonstelling van originele objecten die – ondersteund door audiovisuele elementen – de 700 jaar historie van de brouwerij chronologisch samenvat.

Ook de rondleiding door de brouwerij kreeg een update. Bezoekers maken nu op een vernieuwende, interactieve manier kennis met de ingrediënten, het brouwproces en alles wat de bieren van Brand  zo bijzonder maakt. Filmpjes in verschillende talen, proeftafels met ingrediënten en panelen met informatie zorgen ervoor dat iedereen kan ervaren wat er bij het brouwen van de bieren van Brand komt kijken. Na de rondleiding konden de bezoekers de Brand bieren proeven of een perfect glas bier leren tappen op een speciaal ingerichte marktplaats op het brouwerijterrein.

Finale Brand Bierbrouwwedstrijd

Tijdens de Open Dag zijn ook de winnaars van de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd bekendgemaakt. Thuisbrouwers Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede brouwden de beste Porter van Nederland. Met een vol, donkerkoper bier met associaties van karamel en chocolade tonen en een volle, romige schuimlaag zijn Dennis en Niels door de jury uit de 194 inzendingen gekozen. Dennis en Niels krijgen de unieke kans om het recept samen met de Meesterbrouwers van Brand te brouwen in de Brand Bierbrouwerij te Wijlre. In 2017 komt de Porter op de markt.

De foto’s zijn gemaakt door Vijay Slager.

Open dag Brand Bier
Open dag Brand Bier

Open dag Brand Bier