Vanaf nu geen bier en braaksel meer in je schoenen!

7 september 2017 om 11:00

YES! Oktoberfest staat weer voor de deur en het aftellen is begonnen. Of je nu met de traditionele haferlschuh, Hollandse klompen, kaplaarzen of zelfs op je blote voeten (niet aan te raden) aan dit feestgedruis meedoet.. Achteraf bedenk je altijd weer dat je de volgende keer andere schoenen aan moet trekken. Adidas biedt de oplossing!

Weg met dat blok aan je been

Oktoberfest haflerschuhDe traditionele en afzichtelijke haferlschuh wordt al decennialang tijdens de oktoberfeesten gedragen.
Het is een schoen die volgens overleveringen in 1803 is bedacht door alpineschoenmaker Franz Schratt uit het dorpje Oberstdorf in het zuidwesten van Duitsland. De leren schoen, met een stalen neus, diep profiel en stalen noppen en krammen op de zool en hak, wordt nog steeds gedragen in gebieden met ijs en sneeuw.
En ook tijdens met bier ov
ergoten Duitse feesten is de stapper een onmisbare en populaire accessoire. Deze schoenen hebben echter nadelen: ze zijn loodzwaar en niet bepaald soepel. Waterafstotend zijn ze weer wel, maar of je aan het einde van de avond nog vooruit komt..

Traditie & geschiedenis in ere houden

Ter ere van het wereldberoemde Oktoberfest in München heeft schoenenfabrikant Adidas een vernieuwde versie van een klassieke sneaker uitgebracht. Deze limited edition van de München schoen is gemaakt in Duitsland en vertegenwoordigt zowel de Oktoberfest-sfeer als de sportgeschiedenis. De op ‘Lederhosen’ geïnspireerde schoen heeft een bovenwerk van volnerfleer met een leren voering én borduursels die matchen bij de traditionele kledij.

De speciale partyschoenen zijn blauw met bruine accenten en voorzien van traditionele borduursels. De binnenzijde van rood-witte blokjesstof verwijst naar de kleden die tijdens de bierfeesten meestal op de lange tafels liggen. ,,Het uiterlijk van de sneakers pas prima bij de traditionele Oktoberfestkleding: lederhosen voor mannen en sexy dirndljurkjes voor de dames”, jodelt Adidas er op los.

Bier- en braakselafstotend

Het waterafstotende bovenwerk houdt je voeten dus droog bij regenbuien, bier- en uitwerpseldouches. Met deze sneakers á €199,95 banjer je dus zorgeloos door het Duitse bierfeest en ook de alleszeggende quote op de schoen doet voor jou het meeste werk al. Hoef jij je dus alleen nog maar druk te maken over de eerstvolgende pull.. Prost!