Nog even nazomeren met #beershirtweek

19 oktober 2017 om 08:15

Iedere lente en elke herfst wordt er via social media een event aangemaakt om bierliefhebbers hun favoriete brouwers en/of bieren in het zonnetje te laten zetten: #beershirtweek. Na de afgelopen zonnige dagen is het hopen op een laatste Indian Summer voor alle biershirts in de mottenballen verdwijnen tot de lente. Nog even met een lekker biertje in een bijpassend T-shirt op de foto en delen maar!

Door Taco Zuidema

Bier wat week?

#beershirtweek is een ludiek initiatief waarbij bierliefhebbers opgeroepen worden om een week lang (of een dag, net naar gelang je T-shirts hebt, of mee wilt doen) een biershirt te dragen van een favoriete brouwer of een favoriet bier en de foto daarvan te posten op social media. Het eerste jaar was dit vooral op Twitter, maar de laatste jaren heeft het evenement zich verplaatst naar voornamelijk facebook. En aangezien het om het beeld gaat, is er een kans dat het gaat verspreiden naar Instagram.

Waarom social?

Er zijn mensen die sowieso elke dag een biershirt dragen: slijters, brouwers, bierliefhebbers met een grote kledingkast, en daarmee dragen ze hun liefde voor bier al uit. De brouwers zien die liefhebbers misschien op een bierfestival voorbijkomen, en zien aan de verkoop van hun bier hoe lekker ze hun bieren vinden. Het delen van die liefde via social media is een extraatje. Een virtuele high five om de brouwers te bedanken voor het plezier wat ze ons, letterlijk, schenken.

Waarom T-shirts?

In de afgelopen jaren zijn er talloze brouwers geweest die niet begrepen waarom ze T-shirts mee moesten nemen naar festivals. Mensen kwamen toch voor hun bier? Ja, daar komen we voor: voor lekker bier. En als dat bier dan echt heel lekker is, willen we dat delen met de buitenwereld, dus trekken we een T-shirt van dat merk aan. Fans doen graag aan marketingcommunicatie voor brouwers. En de leukste vorm van marketingcommunicatie is degene die je gewoon bij je kunt dragen. Dus kom maar op met die T-shirts, beanies, hoodies, bobble caps, buttons en noem maar op!

Waarom al die vragen?

Nou, inderdaad. Stop daar nou eens mee. Trek dat T-shirt aan van die brouwerijen die je zo tof vind. Drink dat heerlijke biertje erbij. Maak een mooie pose en druk af: show and share! Laat de brouwers een week lang zien dat je ze waardeert. Laat de wereld zien hoeveel mooier die is als je een biershirt draagt. Kies je favoriete social media, post je foto op de Facebookpagina en vooral: heb plezier!