Nieuw magazine Schuim lest de informatiedorst

14 mei 2016 om 05:16

Bierland Nederland is een nieuw magazine rijker. Schuim is een nieuwe kwartaaluitgave vol met alle mogelijke informatie over bier, brouwerijen en aanverwante zaken. Schuim is te koop voor € 9,95 via de betere bierwinkel en via een abonnement. 

Steeds meer cafés en festivals tappen een lokaal biertje. Het aantal nieuwe bierintroducties is bijna niet meer bij te houden. De microbrouwerijen schieten uit de grond. We zien een groeiende groep drinkers met dorst naar kennis. Welke bieren zijn de moeite waard? Wat is hun geschiedenis? Hoe worden ze gemaakt? Het nieuwe magazine Schuim gaat die dorst lessen!

In het eerste nummer staat Brouwerij Kees! in de spotlights. Deze Zeeuwse brouwerij heeft nog maar een korte geschiedenis, maar brouwer en eigenaar Kees Bubberman heeft naam gemaakt en zijn bieren zijn geliefd bij grote groepen speciaalbierliefhebbers.

Yvonne van Houtum en Maurus Wijman hebben hun tanden gezet in bieren van de Amsterdamse brouwerij De Vriendschap. Ook is er aandacht voor eten en de toenemende vraag naar brouwketels door zogenaamde huurbrouwers of koude brouwers. Het best lees je dit 104 pagina’s tellende magazine met een goede fles bier binnen handbereik.

Schuim magazine

Schuim magazine