Nevel Artisan lanceert de nieuwe Summer Series!

2 juli 2018 om 10:00

De ambachtelijke bierbrouwerij Nevel Artisan Ales heeft afgelopen weekend een nieuwe serie bieren gepresenteerd. De bieren uit deze Summer Series zijn een ode aan het prachtige zomerseizoen en zijn met z’n vijven! Complex, maar heerlijk toegankelijk zomers geluk in een flesje.

Rijke verscheidenheid

De aanvang van de zomer is voor de eigenzinnige brouwerij Nevel Artisan Ales uit Nijmegen het perfecte moment om een ode aan de warme, zonnige en gezellige zomerdagen te brengen. De brouwers van Nevel Artisan richten zich volledig op de traditionele brouwtechniek van gemengde gisting, waarbij naast gewone brouwersgist ook allerlei microben uit de omgeving worden toegevoegd. Dit zorgt voor spannende smaken en een goede gelaagdheid en ook dit keer weer voor bijzonder smakelijke bieren! Van een zachte, hoppige grisette tot een fruitige blend met ananas en desem!

Alm met zomeralmsen

Alm is de droge Saison met kruiden uit deze Summer Series. In deze nieuwe batch zijn er gedroogde zomeralsem uit De Ommuurde Tuin in Renkum gebruikt. Dit plantje geeft het bier kruidige, grassige en citrusachtige tonen. Doordat hij gedroogd is toegevoegd, zijn de tonen iets minder scherp en bitter dan bij het gebruik van het verse plantje. Het bier heeft een kruidig, wat Belgisch randje gekregen dat samensmelt met de biscuit-achtige moutigheid van het bier. De fruitigheid maakt de smaak rijk in combinatie met de droogheid en het lichte bittertje. Met 5,6% alcohol een bijzondere Saison die je als liefhebber zeker eens wilt proberen.

Gulzig boerderijleven

nevel summer seriesDe Nevel versie van de populaire New Engeland IPA is de Gulzig. Lekker wild en funky door de gistblend die is gebruikt. Dat zorgde voor aroma’s die je niet direct verwacht bij een dubbel gehopte Pale Ale. Subtiele tonen van mandarijn, braam en… Rokerig leer! Het gevoel van het boerderijleven in een flesje! Door de 5,3% kunnen je hier zeker nog een tweede glas van nemen, en dat wil je!

Rustig aan

Summer Series Rust is een funky, lichtzurige Saison met een sterk fruitig karakter van de Brettanomyces gisten. Aroma’s van rijpe perzik, abrikoos en witte druiven worden afgerond met een hinten van vanille en vlierbloesem. Het bier is gebrouwen met haver en tarwe, waardoor het een vol en romig mondgevoel heeft. In de afdronk zit een zachte zweem van de dryhop, die samen met de hout-tannines voor een aardse en licht bittere toets zorgt. Rust, met 5,5% alcohol, heeft daarnaast 6 maanden op eikenhouten vaten gelegen wat zorgt voor een kenmerkende lagering in de smaak!

Zonder grenzen

Borderless is een Wild Ale met tepache. Een Mexicaans drankje met ananas, chili en gember. Voor deze collab met White Stork uit Bulgarije hebben de brouwers eens extra uitgepakt. Alle grenzen voorbij! De basis is een blend van een Golden Sour met rauw Bulgaars oergraan en een Kettle Sour met een zuurdesem gistcultuur. Aan deze blend is de huisgemaakt tepache toegevoegd. Deze gefermenteerde drank is gemaakt met biologische ananas, gember en habañero chilipepers van Chilli Hills Farm nabij Sofia (de thuishaven van brouwerij White Stork). 5,6% alcohol en friszuur van smaak met een subtiele hoppigheid en een licht pittige afdronk. Uitdagend, maar zeer dorstlessend!

Weide Grisette

Weide is de gedryhopte Grisette vergist met een wilde huiscultuur van Nevel. De bierstijl Grisette is van oudsher een fris, droog en licht bitter tafelbier. De Hallertau Blanc dryhop in deze Summer Series batch geeft het bier subtiele aroma’s van versgemaaid gras, verre fruitbomen in bloei en ook wat kruisbessen. Met 4% licht in alcohol en daardoor prettig doordrinkbaar, met een mooie en zachte complexiteit.

De Summer Series bieren zijn gelimiteerd verkrijgbaar bij de brouwerij in Nijmegen!