Nevel Artisan uit Nijmegen lanceert twee nieuwe bijzondere bieren!

11 maart 2018 om 08:00

De Nijmeegse ambachtelijke bierbrouwerij Nevel Artisan Ales lanceert vol trots twee nieuwe bieren. De Aard en Minne zijn natuurlijke wilde bieren met bijzondere ingrediënten zoals kweeappel en rode biet. Complex maar verrassend toegankelijk!

Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Ales is een bierbrouwerij uit Nijmegen. Deze rustieke, eigenzinnige en duurzame brouwerij is gelegen aan het toegangsplein van het Honigcomplex. Nevel Artisan Ales richt zich volledig op de traditionele brouwtechniek van gemengde gisting, waarbij naast gewone brouwersgist ook allerlei microben uit de omgeving worden toegevoegd aan het bier. Dit zorgt voor spannende smaken en een goede gelaagdheid.

Slavische broodmix

Aard is een wild bier met 5,2% alcohol dat gebrouwen is met kvass. Kvass is een zelfgemaakte Slavische mix van rode biet, brood en absintalsem. Als je van ongewone bieren houdt dan is dit bier voor jouw gebrouwen. Een kruidige blend die je kunt herkennen van wilde saisons en sours. Door de toegevoegde mis is het bier aards en mysterieus met diepe tonen van rode biet, rood fruit en zuurdesembrood. De licht bittere ondertoon van dit bier komt van de absintalsem. Toch is het bier mooi doordrinkbaar en fris en vol van smaak. Vat funky frisheid zorgt voor een toffe balans in dit bier.

Kweeappel uit Groesbeek

Minne is een frisse Saison, ook 5,2%, die is gebrouwen met kweeappels. Deze kweeappels zijn afkomstig uit foodforest Ketelbroek in Groesbeek. Een mooi streekproduct dus. De wilde huisgist van Nevel Artisan Ales zorgt voor een klassiek saison karakter. Lichte moutigheid en fijn pepertonen in de smaak. De kweeappel proef je terug in de toetsen van citrus en appel. In de afdronk is het bier fruitig bitter en wat droog in de mond. Ook dit bier is weer bijzonder en smakelijk om zeker eens te proeven wanneer je gek bent op uitzonderlijke bieren.

De bieren zijn te verkrijgen bij onder andere de Bierboetiek, Bierselect en Drankenhandel Nectar. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in de eigen bottleshop in Nijmegen!