Eerste trappistenbier in VS

23 oktober 2013 om 20:00

AMERIKA – Spencer Trappistenbier is het negende trappistenbier ter wereld. Het bier wordt gebrouwen in Saint Josephabdij in het plaatsje Spencer onder de rook van Boston.

De soortnaam Trappistenbier is beschermd. De Internationale Vereniging Trappist ziet er op toe dat alleen officieel erkende kloosterbrouwerijen bier op de markt brengen onder de naam Trappistenbier.  De Saint Josephabdij is het negende trappistenklooster, het eerste in de Verenigde Staten. In Nederland kennen we La Trappe, in Oostenrijk Stift Engelszell en in België Westvleteren, Chimay, Rochefort, Achel, Orval, Westmalle.
In ons land, in Zundert, wordt binnenkort de tien trappistenbrouwerij geopend. In De Kievit zijn de voorbereidingen in volle gang.

De Saint Josephabdij werd gesticht in 1950. Het klooster behoort tot de cisterciënzerorde van de stricte observantie, beter bekend als trappisten. De brouwende broeders van de Saint Josephabdij krijgen hulp van de Belgische collega’s uit Chimay. Het nieuwe trappistenbier wordt licht van kleur, robuust van karakter en krijgt een fruitig accent en een licht bittere hopsmaak. Het alcoholpercentage bedraagt 6,5%. Waar het Amerikaanse trappistenbier in ons land verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.