Maurice Diks stopt bij Texelse Bierbrouwerij

9 februari 2017 om 20:15

Een opmerkelijk bericht van Texel vandaag. Maurice Diks, hét gezicht van de Texelse Bierbrouwerij, stopt er mee. Per 1 maart al legt hij zijn functie als directielid neer. Maurice was 16 jaar lang werkzaam bij de brouwerij.

Diks zegt dat hij de afgelopen zestien jaar de brouwerij volwassen heeft zien worden. Hij begon als bedrijfsleider en werd in 2004 technisch directeur. Pionieren is zijn passie. Nu de brouwerij zo gegroeid is, is professionaliseren belangrijker geworden dan pionieren. Daar haalt Diks minder voldoening uit en dus heeft hij gemeend het stokje te moeten doorgeven.

Dat stokje gaat naar Ted Krebbeks. Hij neemt de honneurs van Maurice Diks tijdelijk waar. De komende tijd wordt gezocht naar een structurele oplossing. Krebbeks werkt sinds november van het afgelopen jaar in de brouwerij. Daarvoor had hij een lange carrière bij Heineken, waar hij van 1978 tot 2012 werkte.

Marten van der Loeff, algemeen directeur van de Texelse Bierbrouwerij: “Wij danken Maurice voor zijn inzet en passie voor de Texelse Bierbrouwerij. Hij zit in het DNA van de brouwerij en heeft een grote rol gespeeld in de groei en bekendheid van onze brouwerij en van ons merk Texels. Hij zal altijd welkom blijven om te genieten van een Skuumkoppe.”