Leven in de Brouwerij Festival in Leiden

13 maart 2017 om 08:48

In het centrum van Leiden kunnen in het weekend van 25 en 26 maart 3500 bierliefhebbers hun hart ophalen. In de eerste editie van het Leven in de Brouwerij Festival (LIB) staan meer dan veertig brouwerijen garant voor meer dan 150 verschillende bieren van het vat. Ook zijn er workshops, is er eten, muziek en vooral veel lol.

door Marcel Haas

Voor de gelegenheid wordt de Stadsgehoorzaal in Leiden omgetoverd tot een ware biertempel. De sfeervolle locatie kent meerdere zalen die vol staan met bier. Buiten komen sfeervolle chalets met eten voor de hongerige bezoeker. Dat iedereen, zowel bezoeker als brouwer, het naar zijn of haar zin heeft is volgens de organisatie het hoogste doel van het weekend. Qua sfeer mag je wat verwachten: door de inrichting, het volle programma, de grote variatie aan beschikbaar bier en eten en aangename live muziek wordt het festival levendig, gezellig en geschikt voor jong en oud!

Bier voor beginners en gevorderden

De lijst van aanwezige brouwers is lang en divers. Van zeer lokale brouwers uit Leiden en omstreken tot brouwers uit alle hoeken van het land en zelfs internationale namen. Sommige van de brouwers zijn net het stadium thuisbrouwer ontgroeid, terwijl andere grote brouwerijen met internationale faam zijn. Nu hoor ik je denken: die grote brouwerijen maken alleen maar saai bier wat bij elke supermarkt in de schappen ligt. Speciale edities en nieuwe releases zullen echter elke stand interessant maken. Voor de beginnende bierdrinker zijn er ook zat “veilige opties” om een rustige introductie tot speciaalbier te garanderen.

Iets nieuws onder de zon

Er zullen maar weinig bezoekers zijn die alle aanwezige brouwers al kennen. Alle bieren kennen is, mede dankzij de nieuwe releases, gewoon onmogelijk. Bij LIB zal de langste brouwer van Nederland voor het eerst op een festival verschijnen (en wellicht is het niet wie je denkt!). Ben je ook benieuwd of bier slush puppie hetzelfde met bier doet als eisbocken? Ben je benieuwd naar beer-food pairings of andere door brouwers georganiseerde workshops? Dan moet je op 25 en 26 maart toch echt in Leiden zijn!

Meer informatie:
Leven in de Brouwerij Festival-website

Facebook-groep Leven in de Brouwerij Festival