La Trappe Trappist 4x goud bij European Beer Star

14 november 2018 om 18:36

De trappistenbieren van La Trappe Trappist waren al geen onbekende in de internationale bierwereld en vielen ook al vaker in de prijzen. Maar de editie van de European Beer Star 2018 was wel heel bijzonder. Alle vier de klassiekers (La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel) werden gelijktijdig bekroond met een gouden award. Een uitzonderlijke prestatie gezien de zware concurrentie. 



Als trappistenbrouwerij werkt Bierbrouwerij de Koningshoeven, onder toezicht en verantwoordelijkheid van trappistenmonniken, aan een brede range van betekenisvolle bieren. De brouwerij is trots dat hun klassiekers alle vier met een gouden award zijn bekroond. Een beloning voor de arbeid van het gehele team, die met zorg en aandacht werken aan bijzondere bieren met – naar eigen zeggen – een geheim ingrediënt. De stilte.



Lees hier over alle Nederlandse winnaars.

De European Beer Star Awards zijn gerenommeerde prijzen en worden toegekend door een 144-koppige, internationale jury van biersommeliers, connaisseurs en meesterbrouwers uit 32 verschillende landen. De bieren worden gekeurd op diverse karakteristieken zoals voorkomen, reuk, schuimkraag en smaak. In 2018 namen maar liefst 2.344 verschillende, geregistreerde bieren uit 51 landen deel. Een nieuw record voor deze smaakcompetitie, sinds 2004 georganiseerd door de Private Brauereien Association.

De gouden klassiekers


De vier klassiekers van La Trappe Trappist die werden bekroond met een gouden award zijn La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel. La Trappe Trappist is authentiek, zuiver, eerlijk Nederlands bier uit Berkel-Enschot. Het wordt sinds 1884 gebrouwen bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Daar vullen trappistenmonniken hun leven met gebed en werk, in rust en stilte, weg van de hectiek van alledag.

La Trappe

La Trappe Trappist draagt het exclusieve label Authentic Trappist Product (ATP) van de Internationale Vereniging Trappist. Het garandeert dat het trappistenbier onder toezicht en verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen en dat de productie plaatsvindt binnen de muren van het klooster. Het label waarborgt ook dat een deel van de opbrengsten ten goede komt aan goede doelen. Tot op de dag van vandaag brouwen wij ons bier op basis van deze principes, omgeven door rust en stilte.