Kiss from a Rose smaakavontuur van Van Moll en Treeswijkhoeve

4 juni 2017 om 10:39

Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve is een bieravontuur aangegaan met Erwin van Moll uit Eindhoven. Samen hebben ze een witbier met de naam Kiss from a Rose gelanceerd dat in het 2-sterren restaurant te proeven is met bijpassend dessert.

door René van Berk


Hoe is de samenwerking met restaurant De Treeswijkhoeve tot stand gekomen?


Erwin van Moll en Dick Middelweerd kennen elkaar via gemeenschappelijke vrienden. Erwin moet bekennen tot op heden nog nooit in het restaurant van Dick te hebben gegeten. Hij heeft Dick twee jaar terug benaderd om samen een smaakavontuur aan te gaan.

Over en weer werden smaken uitgewisseld. Erwin maakte een testbatch met lychee, limoen en rozenwater. Dat beviel zo goed dat Dick het idee had dit bier op de zomerkaart van de De Treeswijkhoeve te plaatsen. Het bier kwam weliswaar wat op de kaart, maar pas midden in de zomer. Het duo besloot het jaar daarop de introductie beter aan te pakken. Door de druk kwam het er in de zomer van 2016 ook niet van. Het bierrecept werd in die twee jaar verder verfijnd, met als gevolg dat er nu een fantastisch subtiel bier staat, dat helemaal af is.Hoe waren de reacties van de 75 gelukkige proevers?

De reacties van de aanwezigen zijn meteen laaiend enthousiast. De combinatie tussen gerecht en het witbier had niet beter kunnen zijn.


 Mijn persoonlijke ervaring: 

De eerste aroma’s zijn verrassend en fris. Een combinatie van zoet en de frisheid van die limoen komt sterk naar voren. Niet overheersend.
Bij de eerste slok kan ik de positieve reacties van de eerste 75 gelukkigen wel begrijpen. Wat een overheerlijke doordrinker is dit. Een bier waar je niet genoeg van kan krijgen op een warme zomerdag. Ik vergeet hierdoor zelfs om me op de smaken te focussen. 
Bij de tweede slok proef je inderdaad een lichtbitter en friszoet witbier. Het vleugje van limoen past optimaal bij dit witbier. Daarnaast zorgen de lychee en het rozenwater voor meer complexiteit.

De Kiss From a Rose is een aanrader voor komende zomer. Ik beveel jullie aan een plekje in de koeling vrij te houden als op 5 juni ‘Kiss From A Rose’ nationaal wordt gelanceerd. 
Zelfs zonder het gerecht van Dick Middelweerd is dit Eindhovense bier een zomertopper!
Blijf op de hoogte

Meld je aan op de nieuwsbrief voor tips en de nieuwste weetjes.