Maak kennis met Jimi Haandrix, een kakelverse dorstlesser!

8 september 2018 om 08:00

Het is alweer de negende keer dat er een bier uitkomt in de Bird Collab Tour. Logisch, want het is september dus de negende maand van het jaar. Bird Brewery brouwt voor deze collab tour elke maand met één van de smaakmakers in een Nederlandse provincie. Dat betekent 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren! Deze maand lanceert de brouwerij samen met Rock City Brewing uit Amersfoort de nieuwe Jimi Haandrix.

Lekker warm nestje

De Bird Collab Tour heeft Utrecht bereikt! In deze provincie vonden zij bij de Amersfoorte brouwerij Rock City Brewing een heerlijk warm nestje. Deze jonge brouwerij groeit in hoog tempo en haalde in de afgelopen 12 maanden ruim € 650.000 euro op via crowdfunding voor hun eigen brouwerij en proeflokaal, dat zeer waarschijnlijk volgende maand zijn deuren opent. De perfecte brouwerij voor een eigenzinnige en vooruitstrevende collaboration brew!

En dat werd dus Jimi Haandrix, een Session Hoppy Red met slecht 4,2% alcohol. Het is een mix van de Amersfoort Pale Ale van Rock City Brewing en de Rumoerige Roodborst van Bird Brewery. Zoals de brouwers zelf zeggen: “Keilekker bier boordevol tropische hoppen en karamelmouten.” Het bier is fris, tropisch en zeer doordrinkbaar. Kakelvers bier waar je iedere bierliefhebber een plezier mee doet!

Bird Collab Tour

“Dit is in mijn ogen een van de toppers uit de Bird Collab Tour. Laag in alcohol, fris en heerlijk doordrinkbaar. Hier hou ik echt van”, aldus Ralph van Bird Brewery. “Bovendien is het waanzinnig gezellig om samen te werken met Koen, Wiebe en Walter van Rock City. Superleuke gasten met een inspirerend verhaal en een stormachtige ontwikkeling.” 

Ook Rik van Bird Brewer is erg positief. “Het is echt een prachtig bier geworden. Een mooie balans, goede body voor het lage alcoholpercentage en tropische geur. Dit nodigt uit om aankomend jaar meer laag alcoholische bieren te brouwen.”

Heb jij al kennis gemaakt met Jimi Haandrix? Geef dan hier je mening!