Het beste bier ter wereld is … Beyond the Pale

24 september 2015 om 22:06

Beyond the Pale van de Amerikaanse brouwerij The Fish Tale Ales is bekroond als beste bier van de wereld. De wereldkampioen wordt geroemd vanwege zijn balans tussen mout- en hopkarakter. Beyond the Pale is opvolger van de Tongerlo Blond, die vorig jaar op de hoogste trede stond.

De verkiezing wordt georganiseerd door de World Beer Awards. Deze organisatie reikt jaarlijks felbegeerde prijzen. Wat een uitverkiezing betekent bewijst de verkoop van Tongerlo Blond, die na het winnen van de gouden medaille in afzet meer dan verdubbelde.

België

Bierland België ziet met lede ogen hoe het zijn oppermachtige positie aan het verliezen is. In drie van de acht categorieën werd nog wel een Belgische brouwerij met goud behangen: het beste donkere bier is de Vander Ghinste Oud Bruin, Rodenbach Rosso werd verkozen tot beste fruitbier en Oude Gueuze Limited Edition van Timmermans kreeg goud in de categorie zure bieren. Daarnaast was er drie keer goud voor Amerikaanse brouwerijen en twee keer voor een Franse(!) brouwerij.